‘Vantornout weg bij Marlux-Napoleon Games’

‘Vantornout weg bij Marlux-Napoleon Games’

Foto: Orange Pictures - Sportfoto (archief)

zondag 12 februari 2017 om 08:06

De kans is groot dat Klaas Vantornout na dit seizoen vertrekt bij Marlux-Napoleon Games. De 34-jarige veldrijder vertelt tegen Sporza dat zijn contract na 1 maart 2017 verbroken zal worden. Ploegmanager Jurgen Mettepenningen ontkent dat, maar zegt wel serieus na te denken over een clausule met diezelfde gevolgen.

Vantornout kreeg na de veldrit van Middelkerke het nieuws ter ore van Mettepenningen. “Dat was een hele grote verrassing, een echte mokerslag. Ik had dat niet zien aankomen”, aldus de West-Vlaming. “Dit komt heel hard aan: op deze manier wil ik geen afscheid nemen van mijn mooie sport. Ik fiets nog veel te graag. We weten wat we aan elkaar gehad hebben, maar blijkbaar gaat dit zo in de zakenwereld.”

Tegenvallende resultaten
Volgens Mettepenningen zit het anders. “Klaas heeft een contract tot 1 maart 2018, met een clausule waarin staat dat het contract op 1 maart 2017 stopgezet kan worden”, zegt hij tegen Sporza. Het management gaat die clausule bekijken. “Er volgt zoals altijd aan het einde van het seizoen een evaluatie en we kunnen niet ontkennen dat de resultaten voor het tweede jaar op een rij tegenvallen. Voor alle duidelijkheid: mocht die clausule in het contract toegepast worden, is er dus geen sprake van een ontslag of contractbreuk.”

‘Ik stop niet op deze manier’
Tweevoudig Belgisch kampioen Vantornout heeft nog geen idee wat hem te wachten staat. “We zien wel wat de toekomst brengt. Ik moet dit eerst even laten bezinken. Eén ding is zeker: ik stop echt niet op deze manier”, vertelt hij.

Dit artikel delen:

14 Reacties

tverzetje 12 februari 2017 om 08:47

Deed hij nog mee dit seizoen? Heb wel een aantal Vantorhout of hoe je het dan ook spelt voorbij zien komen, maar dat waren volgens mij die jongere vantourenhouts.

0
Kaunertal 12 februari 2017 om 08:54

Is zeker geen topseizoen voor Klaas maar op 11 februari pas evalueren met als verwachte conclusie dat je 2,5 week later op straat staat, komt niet heel netjes over. Hij is toch jarenlang kopman geweest voor die ploeg.

0
Kaunertal 12 februari 2017 om 08:59

Vantornout was nog 6e in het eindklassement van de Super Prestige. Probleem met iemand die wat meer naar achteren start, is dat die niet snel vooraan in beeld komt als Van der Poel en Van Aert vanaf het begin de gashendel opentrekken.

0
Thijs E 12 februari 2017 om 09:30

Klaas weg en Meeusen er bij. 90% kans dat het exit Vantornout is, hij doet zijn ding, maar hij wordt voorbij gestreefd door zijn jongere ploeggenoten. Niet op constantheid, maar wel op de pieken.

0
Jowinho 12 februari 2017 om 09:43

Mettepenningen is ook niet echt betrouwbaar als het op contracten aankomt. Vermeersch ook gewoon ontslagen terwijl zijn contract nog niet afgelopen was. En Klaas heeft nochtans meer wedstrijden gewonnen dan de Kevin. En zo slecht was zijn seizoen niet, er zijn er tal van anderen die een veel slechter seizoen rijden.

0
polke 12 februari 2017 om 10:16

Ik hoop voor Klaas dat er nog een ploeg komt voor een contract misschien bij Mathieu als meesterknecht . al heeft die er geen nodig.

0
Thijs E 12 februari 2017 om 10:28

Meesterknecht bij wat? Niet bij de start en daarna ook niet.

0
Max1 12 februari 2017 om 10:35

Het is normaal dat men de renners evalueert na het seizoen, maar de manier waarop het hier gebeurd is, via een telefoontje na de cross en voor de superprestige show, is allesbehalve. Typeert de managementstijl bij Marlux.

0
maklukzat 12 februari 2017 om 10:38

Meesterknecht ? Bestaat dat in het veldrijden. Als Vantornout een clausule heeft in zijn contract dan had hij maar beter moeten presteren. Geen woord van hem over de mindere prestaties.

0
Verweggistan 12 februari 2017 om 10:48

@jowinho: Inderdaad, Mettepenningen kijkt vooral naar de korte termijn, maar geeft steeds opvallend lange contracten. Ik vind het niet onlogisch als Vantornout weg zou moeten vanwege tegenvallende prestaties, maar op deze manier vind ik niet kunnen. (en een contract t/m 2018 was ook niet echt slim van Mettepenningen).

0
Joachim 12 februari 2017 om 11:01

Vantornout kent inderdaad een mager seizoen. Een combinatie van de leeftijd die begint op te spelen en een gebrek aan zware omlopen. Ik gun hem nog wel een mooi contract bij eender welke ploeg.

0
HoofdIsVrij 12 februari 2017 om 13:29

Mettepenningen zit natuurlijk met zijn handen in het haar. Aan het begin van het seizoen aankondigen dat er dit jaar een overwinning of 10 moet komen en nu concluderen dat er geen klassementscross is gewonnen. Ook Eli lijkt een beetje te stagneren en is inmiddels al voorbij gestreefd door Nieuwenhuis, dat zal Mettepenningen ook niet lekker zitten.

0
Niko1995 12 februari 2017 om 20:37

Kan het goed vinden met Mathieu. Misschien iets voor Beobank-Corendon.

0
sooike 13 februari 2017 om 10:21

Mettepenningen is absoluut geen zege voor de cross. Niet erg betrouwbaar en te veeleisend voor zijn renners in zijn middelmatige ploeg. Bijna zonde van het geld !

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.