Vasseur: “Op dit moment is Bouhanni onzeker voor de Tour”

donderdag 25 april 2019 om 19:36
Vasseur: “Op dit moment is Bouhanni onzeker voor de Tour”

Nacer Bouhanni hoopt dit jaar weer aan de start te staan van de Tour de France, maar de vraag is of de sprinter van Cofidis in aanmerking komt voor een Tourselectie. “Op dit moment gaat de voorkeur uit naar Christophe Laporte en Hugo Hofstetter”, zo waarschuwt Cédric Vasseur zijn poulain.

Bouhanni begon het jaar nog hoopgevend met ereplaatsen in de Ronde van Valencia en de Tour of Oman, maar ziekte wierp hem vervolgens terug. Hij wist weer aan te knopen met ereplaatsen in onder meer de Driedaagse Brugge-De Panne en La Roue Tourangelle, maar in de Ronde van de Sarthe volgde een opgave.

Kortom: het gaat niet zo goed met Bouhanni. Teammanager Vasseur is dan ook niet tevreden over zijn werknemer. “We hadden er meer van verwacht”, zo laat hij weten aan AFP. “We proberen niks te forceren, aangezien Bouhanni klaagt over spierproblemen. Wellicht komt dit door een allergische reactie.”

Examen in Californië 
Bouhanni staat binnenkort aan de start van de Ronde van Californië. “Zijn prestatie in Californië bepaalt de rest van zijn programma in juni”, voert Vasseur de druk op. “En de Tour? Dat is nu onzeker. Op dit moment komen Laporte en Hofstetter eerder in aanmerking”, zo stelt de oud-renner.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.