VDB: “Geen mensenhandel meer met mij”
zaterdag 8 augustus 2009 om 12:23

VDB: “Geen mensenhandel meer met mij”

Franck Vandenbroucke is het beu. De 34-jarige Vlaming rijdt niet meer voor zijn ploeg Cinelli-Down Under, die hij beschuldigt van mensenhandel. Zijn komende wedstrijden zal hij in zwart-wit tenue afwerken.

Het is niet voor het eerst dat VDB zijn ongenoegen in de media uit. Maar nu loopt het volgens hem de spuigaten uit. “Ik heb nooit iets getekend, laat staan ooit iets gekregen. Gelukkig had ik nog een spaarpotje. Anders had ik het nooit uitgehouden. Ze hebben me gewoon acht maanden aan het lijntje gehouden met cafépraat, of nog erger”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

De vroegere topper, die in zijn loopbaan veel hoogte- en dieptepunten kende, reed tijdelijk als amateur voor de continentale ploeg. Lang zou dat niet duren, werd hem beloofd. Maar dat deed het wel. “Daarom deze witte broek en zwarte trui. Om te zeggen dat ik niet langer met me wil laten sollen. Mijn geduld is op. Ik heb pakken publiciteit gemaakt voor niks. Alleen Tom Boonen scoort beter bij het Belgische publiek dan ik.”

Het is voor VDB geen reden om te stoppen. “Iedereen moet toegeven dat ik weer op het rechte pad ben.” Waarom dan nu deze actie? “Ik wil op 15 augustus starten in het nationaal tijdritkampioenschap in Saint-Ghislain. Bij de elite mét contract.”

Direct onderstreepte Vandenbroucke zijn ambities door de pistemeeting in Elewijt te winnen, in het zwart-wit. Wouter van Mechelen en Iljo Keisse werden naar de overige ereplaatsen verwezen.

RIDE Magazine
Meest gelezen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.