‘Veel interesse in Ben O’Connor, vertrek bij Decathlon AG2R aanstaande’
foto: Cor Vos
zaterdag 8 juni 2024 om 07:54

‘Veel interesse in Ben O’Connor, vertrek bij Decathlon AG2R aanstaande’

Ben O’Connor heeft een aflopend contract en is daarom erg gewild op de transfermarkt. Dat schrijft Le Dauphiné. Zijn ploeg Decathlon AG2R La Mondiale wil hem graag behouden in 2025, maar het lijkt erop dat O’Connor andere oorden gaat opzoeken binnen de WorldTour.

Jayco AlUla staat volgens de Franse krant in pole position om O’Connor aan te trekken. De 28-jarige klimmer uit Australiër reed nog nooit voor het team uit zijn thuisland. Wel reed hij in 2016 bij een opleidingsteam dat gelieerd was aan de Jayco-ploeg, maar daarna maakte hij in 2017 zijn profdebuut bij Dimension Data.

Na vier jaar bij het Zuid-Afrikaanse team vertrok O’Connor in 2021 naar AG2R La Mondiale, dat tegenwoordig Decathlon AG2R heet. Op de erelijst van de Aussie staan onder meer ritzeges in de Tour de France en de Giro d’Italia. Ook werd hij eens vierde in de Tour en begin dit jaar tweede in de UAE Tour.

Decathlon AG2R-ploegbaas Vincent Lavenu heeft bij Le Dauphiné gereageerd op de interesse in O’Connor. “We willen onze beste renners behouden, en dan vooral de renners die we hebben opgeleid. Maar het is waar dat wij niet de enigen zijn”, is Lavenu zich bewust van de waarde van O’Connor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.