Veel regenwater op BK-parcours in Lokeren: “Maar parcours wijzigt niet meer”
Pauwels Sauzen-Bingoal verkent het BK-parcours - foto: Cor Vos
vrijdag 13 januari 2023 om 16:30

Veel regenwater op BK-parcours in Lokeren: “Maar parcours wijzigt niet meer”

In Zaltbommel ligt veel water op het parcours van het NK veldrijden, maar ook het traject van het BK veldrijden in Lokeren is deze week niet gespaard gebleven van regenval. Meerdere delen van het parcours stonden onder water. Toch is er geen nood aan de man. “Wat er ook gebeurt, het parcours wijzigt niet meer”, zegt organistor Bram De Brauwer.

Dat het modderig gaat zijn, aldus De Brauwer tegen Het Nieuwsblad. “Donderdag stond het terrein aan de rechteroever van de Durme, op de Heirbrug, ook al grotendeels onder water. Maar het parcours wijzigt niet meer. Dat hebben we vrijdagochtend samen met de afgevaardigde van de wielerbond beslist”, geeft hij aan.

“Dat betekent dus wel dat het voor de renners zondag een stukje lopen wordt op het grasland aan de Heirbrug. Het stuk in het park ligt perfect berijdbaar. Daar heeft de regenval geen vat op”, zag De Brauwer, die nu uitkijkt naar de wedstrijden van zaterdag en zondag. “Het wordt een echte crosshoogdag. Volgens de laatste weerberichten krijgen we zondag zelfs de zon te zien. Schitterend.”

‘Een lastige intervalcross’
In onze voorbeschouwing op het BK veldrijden lees je een uitgebreide uitleg van Bram De Brauwer over het parcours in Lokeren: “De vlakke stukken waar je doorgaans kunt recupereren, zijn over de hele omloop herschapen tot modderstroken, waardoor er weinig herstelpunten zijn. Neem daarbij de Mont Henri en de andere heuvels, en je krijgt een echte, lastige intervalcross.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.