Veel schaafwonden Dylan Groenewegen: “Hij is oké op het eerste gezicht”

zaterdag 6 juli 2019 om 18:01
Video

Dylan Groenewegen heeft veel schaafwonden over gehouden aan zijn valpartij in de openingsrit van de Tour de France. Dat zegt ploegleider Grischa Niermann na afloop van de etappe in Brussel. “Het gaat geen probleem zijn dat hij niet verder kan”, zegt Niermann.

“Hij is oké op het eerste gezicht”, vervolgt de Duitse ploegleider. “Hij wil niet praten omdat hij behandeld wordt in de bus. Dat is ook wel meer dan begrijpelijk na zo’n val. We moeten hem opknappen zodat hij morgen weer ertegenaan kan.”

Naar het hotel
“Dit was voor Dylan een heel groot doel, dus dat is wel een teleurstelling. Hij is op zijn fiets naar de finish gereden, maar meer weet ik ook niet. Ik denk dat hij gewoon terug naar het hotel gaat”, aldus Niermann.

Groenewegen kwam uiteindelijk als 175ste (een-na-laatste) over de finish, maar hij werd in dezelfde tijd geplaatst als zijn winnende ploegmaat Mike Teunissen. Die wist na de val de knop om te zetten en voor eigen kansen te gaan. In Brussel versloeg Teunissen, als eigenlijke lead-out, vervolgens Peter Sagan en Caleb Ewan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.