Veelbesproken makelaar Acquadro: “De renners bepalen waar ze koersen”
Andrey Amador - foto: Cor Vos
dinsdag 1 oktober 2019 om 15:04

Veelbesproken makelaar Acquadro: “De renners bepalen waar ze koersen”

Gisteren wist de Spaanse sportkrant Marca te melden dat Andrey Amador op het punt staat om Movistar te verlaten voor Team Ineos, ondanks een mondeling akkoord over een contractverlenging. Mogelijk ligt de ruzie tussen Movistar-baas Eusebio Unzué en rennersmakelaar Giuseppe Acquadro ten grondslag aan deze transfer. “Mijn renners bepalen waar ze koersen. Ik werk voor geen enkele ploeg”, aldus Acquadro.

Amador en Movistar zouden eerder een mondeling akkoord hebben bereikt over een contractverlenging voor twee seizoenen. Het heeft er echter alle schijn van dat de Costa Ricaan de Spaanse formatie zal verlaten voor een Brits avontuur bij Team Ineos. Acquadro wil niet zeggen of Amador daadwerkelijk zal verkassen, maar volgens de invloedrijke makelaar is de 33-jarige klimmer een vrij man.

“Andrey heeft nog altijd geen contract getekend voor komend seizoen”, zo vertelt hij in gesprek met Marca. “En mocht dat wel zo zijn, dan kan hij helemaal niet vertrekken. Het is voor een ploeg niet mogelijk om een renner aan te trekken die nog een doorlopend contract heeft”, aldus Acquadro, die naar verluidt ruzie heeft met Movistar-manager Unzué. “De ploeg heeft besloten om de samenwerking stop te zetten.”

“Dat is hun goed recht. Ik werk dan ook niet meer samen met Movistar. Maar uiteindelijk beslissen de renners voor welke ploeg ze rijden. Het klopt dat ik met sommige formaties minder contact heb, maar dat komt omdat ik voornamelijk met Zuid-Amerikaanse renners werk. Sommige ploegen willen vooral Europese renners in dienst. Ik werk niet voor bepaalde teams”, is hij stellig.


‘Amador zet streep door akkoord met Movistar en tekent bij Team Ineos’

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.