Veelvraat Vos zegeviert ook in slotetappe Tour de l’Ardèche

donderdag 19 september 2019 om 16:21
Veelvraat Vos zegeviert ook in slotetappe Tour de l’Ardèche

foto: Cor Vos

Marianne Vos verlaat de Tour de l’Ardèche met vijf ritzeges én winst in het eindklassement. De kopvrouw van CCC-Liv moest in de slotetappe naar Privas afrekenen met Nikola Nosková, maar de Tsjechische was niet opgewassen tegen de eindwinnares. De 32-jarige Vos lijkt helemaal klaar voor het aankomende WK in Yorkshire.

Marianne Vos was gisteren nog maar eens de beste in de Tour de l’Ardèche. De Nederlandse veelvraat van CCC-Liv boekte in Beauchaste alweer haar vierde dagzege, na eerdere overwinningen in Aubenas, Le Mont Lozère en Apt. De zegekoningin van 2019 begon ook met een geruststellende voorsprong aan de slotetappe naar Privas, aangezien naaste belaagster Clara Koppenburg al tegen een achterstand aankeek van ruim vier minuten.

De zevende en laatste etappe van Chomerac naar Privas was kort maar krachtig. De rensters werden over de Col de Fontenelle, Chaumel en La Croix de Creysseilles gestuurd, en dat over een afstand van slechts 87,9 kilometer. Het bleek een ideale etappe voor Nikola Nosková. De 22-jarige Tsjechische reed een tijdje alleen vooruit, maar de renster van Bigla Pro Cycling kreeg op de slotklim toch het gezelschap van leidster Vos.

Vos en Nosková bereikten als eerste de top van La Croix de Creysseilles. Het verschil met de eerste achtervolgers was ruim één minuut, waardoor we een tweestrijd kregen om de overwinning. Vos was al zeker van de eindzege, maar de Nederlandse liet geen kruimels liggen voor de concurrentie. Ze wist in de finale zelfs nog weg te rijden van haar vluchtgenoot Nosková. De Cubaanse Arlenis Sierra moest net als gisteren genoegen nemen met plaats drie.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.