Vegard Stake Laengen naar TJ Sport
foto: Sirotti
maandag 3 oktober 2016 om 12:46

Vegard Stake Laengen naar TJ Sport

Vegard Stake Laengen heeft een nieuwe ploeg gevonden voor volgende seizoen. De lange Noor moest op zoek naar een nieuwe werkgever nadat zijn huidige team, IAM Cycling, liet weten aan het eind van dit seizoen te stoppen. Stake Laengen heeft onderdak gevonden bij de Chinese opvolger van Lampre-Merida.

Vorige week werd de 27-jarige renner nog in verband gebracht met een overstap naar Sky of Katusha. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor een tweejarig verblijf in Chinese dienst. “Toen ik nog kind was, keek ik altijd naar de koersen op televisie en daar reden ook de renners uit het team van manager Saronni”, laat Stake Laengen optekenen in het persbericht van de ploeg. “Dus nu heb ik eenzelfde gevoel bij het tekenen bij het TJ Sport van Saronni. Het is een geweldige kans voor mij, mede omdat ik kan blijven koersen in de World Tour.” Het is echter nog niet bekend of de Chinese ploeg een licentie ontvangt voor de hoogste divisie in het profwielrennen.

Namens IAM Cycling reed hij dit jaar zowel de Giro d’Italia als de Vuelta a Espana. Hoogtepunten dit koersjaar waren een derde plek in de door Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) gewonnen tijdrit in de Giro en een tweede plek achter Edvald Boasson Hagen op het Noors kampioenschap tijdrijden. “Ik hou erg van tijdrijden en ik spring graag mee in een ontsnapping. Als ik mijn doelen voor de volgende seizoenen zou moeten bepalen, dan zou ik graag een rit willen winnen in een grote ronde. Wellicht via een tijdrit of via een aanval. Ik ben me ervan bewust dat dit ambitieuze doelen zijn, maar ik zal het zeker proberen”, sluit hij af.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
3 oktober 2016 13:02
quote: Het is een geweldige kans voor mij, mede omdat ik kan blijven koersen in de World Tour.”

Wist niet dat TJ sport al een world tour licentie op zak heeft
3 oktober 2016 13:08
@lyellus42 TJ sport = Lampre-Merida
3 oktober 2016 13:11
Wow. Het meest gekunstelde bruggetje tussen renner en ploeg ooit is een feit
3 oktober 2016 13:15
@flyellus42
Volgens mij heeft TJ sport al een WT licentie op zak omdat ze die gewoon van Lampre-Merida overnemen, en Lampre-Merida wel gewoon veilig is.
3 oktober 2016 13:38
Gekunstelde quotes!!

Maar +1 om nee te zeggen tegen sky
3 oktober 2016 15:13
@Romy2007 .Er zijn ook renners die geen Astma spuit in hun reet willen voor de Tour
3 oktober 2016 15:47
Tsja zo werkt dat, hij had het geluk die tijdrit met droog weer te rijden terwijl er een boel renners op een glad wegdek in de regen moesten rijden..........
3 oktober 2016 16:15
@wielrenner, ik denk niet dat die uitslag direct tot dit contract heeft geleidt.
3 oktober 2016 16:41
Mooie transfer voor beide partijen. Dit jaar toch wat mooie dingen gezien van deze jongen. Als 't een laatbloeier is zit er nog progressie in!

Off: wat een irriterend gezeur steeds die reacties...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.