Veiligheidsraad verruimt toeschouwersaantal voor evenementen

woensdag 24 juni 2020 om 15:14
Veiligheidsraad verruimt toeschouwersaantal voor evenementen

De Veiligheidsraad heeft vandaag bekendgemaakt dat het meer toeschouwers gaat toelaten bij evenementen, waaronder wielerwedstrijden. Eerder was al besloten dat evenementen vanaf 200 personen vanaf 1 juli door kunnen gaan, maar dit wordt nu verder uitgebreid.

Evenementen in de buitenlucht kunnen vanaf 1 juli doorgang vinden wanneer er niet meer dan 400 toeschouwers zijn. Vanaf 1 augustus kan dit bij een gelijkblijvende trend zelfs uitgebreid worden uitgebreid tot 800 man. Voor evenementen zal een checklist worden gebruikt (een “matrix”), die eerst moet worden voldaan.

In speciale gevallen kunnen evenementen met meer dan 800 man gehouden worden. “Wanneer de situatie het toelaat om meer mensen te ontvangen met respect voor de afstandsregels, zullen die organisatoren bij de overheid terecht kunnen om hun dossier te verdedigen”, vertelt Vlaams minister-president Jan Jambon aan de VRT.

Het bericht betekent goed nieuws voor de Belgische wielerwereld. Hoewel met Dwars door het Hageland de eerste UCI koers pas op 15 augustus op de planning staat, zijn er al enkele initiatieven om eerder wedstrijden te organiseren. Op 5 juli wordt in Rotselaar door Vermarc Sport de eerste Belgische profkoers na de coronacrisis georganiseerd. Daarnaast volgen er in juli de nodige oefenwedstrijden. Op 1 augustus staat de Heistse Pijl (dit jaar een nationale koers) op het programma.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.