Veldrijden: Volg hier Jaarmarktcross Niel
woensdag 11 november 2009 om 13:40

Veldrijden: Volg hier Jaarmarktcross Niel

Op 11 november wordt in Niel traditioneel de Jaarmarktrcross verreden, en dat is ook dit jaar het geval. De wedstrijd maakte tot vorig jaar deel uit van de Gazet van Antwerpen-trofee, maar behoort nu samen met de veldrit in Tervuren tot de Fidea Cyclocross Classics.

De winnaar van vorig jaar, Lars Boom, neemt dit jaar wat meer afstand van het veldrijden en zal zijn titel dus niet verdedigen. De beste van de twee edities daarvoor, Bart Wellens, is nog steeds buiten strijd door het cytomegalovirus.

Toch heeft de 47e editie van de Jaarmarktcross weer een mooi deelnemersveld. Het trio dat er al heel het jaar bovenuit steekt, Niels Albert, Zdenek Stybar en Sven Nys, is alvast van de partij. Van Belgische kant zijn ook Erwin Vervecken, laureaat in 2000, en Kevin Pauwels erbij, en ook Enrico Franzoi, Jonathan Page en Christian Heule verschijnen aan de start.

De wedstrijd is live te volgen op Sporza vanaf 14.45u, en een kwartiertje later wordt het startsein gegeven. U vindt hier een link naar een livestream en naar de Twitterpagina van Marco Kooijman, die weer live commentaar geeft.

Links
Livestream
MMS stream
Twitter Marco Kooijman

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.