Veldrijder Bosmans naar ERA-Circus, Beobank-Corendon haalt jonge Brit
foto: ERA-Circus
vrijdag 28 april 2017 om 15:00

Veldrijder Bosmans naar ERA-Circus, Beobank-Corendon haalt jonge Brit

Veldrijder Wietse Bosmans verlaat het Beobank-Corendon van de broers Van der Poel voor ERA-Circus. Dat maakte zijn nieuwe werkgever vandaag bekend. Bosmans hoopt ‘zijn niveau en prestaties in een nieuwe omgeving verder op te krikken’, valt te lezen in het persbericht.

Bij ERA-Circus neemt Bosmans de rol in die Julien Taramarcaz het voorbije seizoen vervulde. Hij zal onder meer in dienst gaan rijden van kopman Laurens Sweeck. Het voorbije veldritseizoen toonde Bosmans aan dat hij nog steeds kan winnen; in het Duitse Bensheim, Leudelange in Luxemburg en in Zonnebeke mocht hij juichen.

Naast wedstrijden in het veld en op de weg, zal Bosmans ook mountainbikewedstrijden rijden namens ERA-Circus.

Ben Turner ploeggenoot Van der Poels
Daarnaast maakte Beobank-Corendeon een nieuwkomer bekend. De ploeg van Mathieu en David van der Poel verwelkomt de 18-jarige Brit Ben Turner. Hij werd afgelopen veldritseizoen derde op het WK voor junioren. Bij Beobank-Corendon zal Turner zijn eerste seizoen als belofte afwerken. “Dat ik ploegmaat word van Mathieu van der Poel is gewoon geweldig. Ik volg hem al jaren”, zegt hij in het persbericht.

“Het is mijn grote passie en ik wil dan ook zo ver mogelijk geraken”, aldus Turner. “Zo’n opportuniteit kon ik echt niet laten liggen en ik ga er volledig voor. Vorig seizoen pendelde ik nog tussen België en Doncaster, maar nu zal ik gedurende het veldritseizoen in België verblijven om zo optimaal te presteren.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
28 april 2017 15:55
een Brit met een passie voor veldrijden. benieuwd voor hoe lang dat zal zijn.
28 april 2017 16:15
Bosmans reed afgelopen siezoen vooral voorop in wedstrijden van de 2e garnituur. Niet verkeerd na een seizoen met lyme. Komend seizoen zal hij een vaste stek in de top tien moeten claimen om zich te bewijzen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.