Veldrijder Jens Adams heeft er met Toyo Tires een partner bij
© Cor Vos
Nico Dick
vrijdag 19 augustus 2022 om 13:20

Veldrijder Jens Adams heeft er met Toyo Tires een partner bij

Bandenspecialist Toyo Tires wordt volgend veldritseizoen een extra partner van Jens Adams. Tot voorheen was alleen Hollebeekhoeve de sponsor van de Kempense veldrijder.

Jens Adams rijdt sinds 1 januari 2020 met het shirt van de Hollebeekhoeve, een producent van melk en yoghurt. Hij heeft er een overeenkomst tot februari 2023 en voelde zich naar eigen zeggen altijd goed in die structuur. Nadat hij in 2021 een tijdlang aan de kant stond met een virusinfectie, haalde hij de voorbije winter opnieuw zijn betere niveau.

Adams is een vaste waarde in de top-10 en reed een sterke tweede seizoenshelft, met onder meer een vierde plek op het BK in Middelkerke en podiumplaatsen in de X2O Trofee in Brussel en de Sluitingsprijs in Oostmalle. Hij kreeg van bondscoach Sven Vanthourenhout ook zijn plekje in de WK-selectie, hij werd in Fayetteville als zevende afgevlagd.

Maar in maar dit jaar werd plots het faillissement van de Hollebeekhoeve aangekondigd. Het bedrijf had flink geïnvesteerd om als eerste zuivelproducent in ons land CO₂-neutraal te worden, maar het boekte in 2020 een verlies van 1,8 miljoen euro en heeft het faillissement aangevraagd.

Adams was even in onzekerheid over zijn toekomst, maar heeft intussen toch goed nieuws gekregen. Ondanks het slechte nieuws wordt de overeenkomst gehandhaafd en met Toyo Tires krijgt hij er een extra partner bij. “Op die manier willen we ons steentje bijdragen”, aldus Steven Laurijssen van Toyo Tires. “Ik verwacht trouwens dat Jens deze winter nog een stapje vooruit kan zetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.