Veldrijder Kenay De Moyer (17) kiest voor het Franse Cross Team Legendre

woensdag 1 juni 2022 om 13:59
Veldrijder Kenay De Moyer (17) kiest voor het Franse Cross Team Legendre

Kenay De Moyer, momenteel als tweedejaars junior actief op de weg, komt vanaf het komende crossseizoen uit voor Cross Team Legendre. De Franse veldritploeg neemt de 17-jarige Belg op 15 augustus 2022 over van Acrog-Tormans. De in Viane (Geraardsbergen) woonachtige De Moyer heeft zich voor drie jaar verbonden aan het UCI-team rond ex-prof Steve Chainel.

“Sinds ongeveer een jaar word ik begeleid door het managementbureau van Christophe Le Mével (Cycling Life Management, red.), gewezen prof bij Cofidis”, legt De Moyer uit aan wielerverhaal.com. “Christophe André, scout voor dit bureau, hield zich de voorbije maanden met mij bezig. Na de Wereldbekercross in Namen, waar ik tweede werd na Europees kampioen David Haverdings, zocht Legendre een eerste keer contact met mij.”

“Nadien kruisten een paar voorstellen mijn pad”, aldus De Moyer. Onder andere Bingoal-Pauwels Sauzen toonde interesse, vertelt hij, maar zij konden hem maar een overeenkomst één jaar garanderen. “Bij Legendre had ik na een paar gesprekken het beste gevoel. Zoiets is moeilijk onder woorden te brengen, maar bij de babbels met die mensen kreeg ik een soort familiaal gevoel. Die club geeft ook de indruk één familie te zijn. Iets wat ik afgelopen winter tijdens diverse veldritten reeds merkte.”

Cross Team Legendre focust zich – anders dan de naam doet vermoeden – niet enkel op veldrijden. Zo deed de ploeg onlangs nog meer aan de International Tour of Hellas (UCI 2.1) in Griekenland en de Tour de la Mirabelle (UCI 2.2) in Frankrijk. “Mijn toekomstige ploeg rijdt een mooi wegprogramma”, zegt De Moyer dan ook. “Dat sprak me ook aan. Ik wil de weg en het veld graag blijven combineren.”

Afgelopen winter won De Moyer onder andere de Parkcross in Maldegem, de Azencross in Loenhout en de Urban Cross in Kortrijk. Onlangs werd hij zestiende in het eindklassement van de SPIE Internationale Juniorendriedaagse, de voormalige Junioren Driedaagse van Axel.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone