Veldrijdster Nagengast lange tijd aan de kant door heupoperatie
foto: Cor Vos
maandag 16 september 2019 om 10:54

Veldrijdster Nagengast lange tijd aan de kant door heupoperatie

Veldrijdster Fleur Nagengast staat voor langere tijd aan de kant door een heupoperatie. De vice-wereldkampioene bij de beloften van Bogense 2019 kampt met aanhoudende rugpijn, die door een scheur aan haar heupgewricht wordt veroorzaakt.

“Sinds vorige zomer kamp ik met rugklachten tijdens het fietsen, waardoor ik nooit meer pijnvrij kon deelnemen aan wedstrijden”, lichtte Nagengast toe. “Die pijn bleef aanhouden en na een lange zoektocht naar de oorzaak van het probleem, onderging ik enkele weken geleden een volledige MRI-scan. Daar werd een scheur in het labrum vastgesteld. Om die scheur te hechten is beslist om een operatie uit te voeren die op 4 oktober plaatsvindt.”

Mentaal waren de afgelopen maanden niet makkelijk geweest, zei de 21-jarige Nederlandse. “Ik kan al een hele tijd niet meer voluit trainen. Omdat het zo’n complex probleem is, zijn we echt lang op zoek geweest naar de oorzaak. Enerzijds is het een opluchting dat die nu gevonden is, maar anderzijds besef ik wel dat er geen makkelijke periode op me afkomt. Net op het moment dat het crossseizoen helemaal losbarst, moet ik aan de kant blijven.”

Voor de ploeg staat bovenaan dat Nagengast volledig herstelt en weer pijnvrij kan fietsen, zei sportief manager Sven Nys van Telenet Baloise Lions. “Een datum van terugkeer in competitie kunnen we daarom nog niet prikken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.