Veldrit GP Brabant geannuleerd
foto: Marcel Koch
maandag 7 september 2015 om 09:11

Veldrit GP Brabant geannuleerd

De internationale veldrit Grote Prijs van Brabant gaat dit jaar niet door. De organisatie van de wedstrijd in ’s-Hertogenbosch heeft te weinig inkomsten uit sponsoring, meldt CyclingOnline.

“Door de verregende editie van vorig jaar werd het stichtingsbestuur geconfronteerd met verminderde opbrengsten. Voor de editie van 2015 zijn minder inkomsten uit sponsoring verkregen dan begroot. De realiteit gebiedt ons nu te constateren dat niet alle verwachtingen voor 2015 zijn uitgekomen. Geen wereldbekerwedstrijd en onvoldoende sponsoren. Recent werden wij namelijk geconfronteerd met potentiële sponsoren die substantiële toezeggingen hadden gedaan, doch deze niet zijn nagekomen’, laat Mieke Geeraedts, voorzitter van de organiserende stichting, weten.

De organisatie hoopt in oktober 2016 alsnog een derde editie te organiseren. De wedstrijd stond dit jaar gepland voor zaterdag 10 oktober.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
7 september 2015 10:15
een van de leukste veldriten voor nieuwelingen afgelast
7 september 2015 10:28
Als je niet in het WB, SP of GVA-circuit zit moet je echt wel een hele grote sponsor en een hele grote biertent hebben om de boel draaiende te houden. Die Belgen (en Nederlanders) van de tweede rij zijn echt niet meer goedkoop en trekken tegelijkertijd echt geen publiek.
7 september 2015 11:36
Wel bijzonder dat een veldrit kan 'verregenen'. Dat lijkt me net zoiets als een strandvakantie met te veel zon.
7 september 2015 12:43
Jammer. Dat wordt wel ff officieel naar buiten gebracht moest twee keer lezen voor ik het hele bericht snapte.:)
7 september 2015 18:37
Die verregende veldrit van vorig jaar heeft er natuurlijk weinig mee te maken. Tenslotte is de bieromzet ook niet voor eigen rekening maar wordt verpacht. Toeschouwers aantallen wellicht 2000 ipv 5000 is 30K minder inkomsten. Dat is het startgeld van 2 toppers. Maar ja, als niet heel de gemeente én het bedrijfsleven er achter gaat staan, wordt het nooit wat. Die cross is al te vaak van gemeente gewisseld. Hadden ze gewoon in Gestel moeten laten. Niet het mooiste parkoers maar gegarandeerd veel publiek.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.