Veldritseizoen opnieuw snel voorbij voor Bosmans
Foto: Jean-Pierre Casier
dinsdag 17 november 2015 om 16:33

Veldritseizoen opnieuw snel voorbij voor Bosmans

Veldrijder Wietse Bosmans moet net als vorig jaar veel eerder dan gehoopt zijn seizoen beëindigen. De 23-jarige Belg kampt met een chronische vorm van de ziekte van Lyme, meldt hij op zijn website. De behandeling zal maanden in beslag gaan nemen.

Bosmans voelde al een tijdje dat er iets aan de hand was. “Maar ik wilde er niet aan toegeven en koste wat kost terugkomen op mijn oude niveau. Nu ik weet wat er scheelt, is het logisch dat ik er tussenuit moet.” Artsen hebben hem verteld dat hij volledig zal herstellen en zich vanaf april weer helemaal kan focussen op zijn sport.

Ook vorig jaar kwam Bosmans nauwelijks in actie door de ziekte van Lyme, die vaak wordt veroorzaakt door een tekenbeet. De Belg dacht volledig genezen te zijn en leek dat begin dit seizoen te onderstrepen met zeges in China en de Verenigde Staten, maar kreeg daarna toch weer een terugslag.

Bosmans werd twee keer tweede op het WK veldrijden voor beloften. Vorige winter sprak hij met WielerFlits uitgebreid over zijn ziekte.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
17 november 2015 16:55
Maar als hij in april volledig genezen zal zijn, dan is het toch niet chronisch? Of kunnen ze het op de een of andere manier onderdrukken? Ik blijf het een beetje een apart verhaal vinden. Of het is volkomen onderschat dat hij vorig jaar ook al steeds terugkwam, of men (Bosmans?) is simpelweg te optimistisch geweest.
17 november 2015 17:52
Das niet zo leuk, hij neemt het nogal luchtig op in zijn reactie maar dit zal een behoorlijke domper zijn.
17 november 2015 18:04
ik denk dat hij blij mag zijn dat hij volledig geneest. Ik heb mensen gezien die de chronische vorm hebben en volledig aftakelen
17 november 2015 18:57
Inderdaad ik ken ook een meisje dat chronisch lyme heeft. Een nogal ongrijpbare ziekte. En genezen ho maar. Soms maanden gaat alles goed en dan ineens duikt het weer op. Mee uitkijken dus.
17 november 2015 20:39
ik vrees een beetje ... dat het het einde van zijn veldrit carrierre is, hij kan zich beter toeleggen op gezond worden, t is ook best een risico voor een ploeg, en als het blijkt goed te gaan dan kan het eventueel nog

Om te reageren moet je ingelogd zijn.