Veldritwereld kritisch over nieuwe opzet wereldbeker: “Op termijn dood van de sport”

maandag 21 oktober 2019 om 09:12
Veldritwereld kritisch over nieuwe opzet wereldbeker: “Op termijn dood van de sport”

Volgend jaar wordt de veldritwereldbeker uitgebreid naar zestien manches, maar het wereldje is daar nog niet direct mee akkoord. Gisteren luidde Christian Rocha, organisator van de Wereldbeker in Bern, al de noodklok vanwege te grote onduidelijkheid over de toekomst. Hij krijgt bijval van diverse crossprominenten.

Sven Nys steekt zijn mening niet bepaald onder stoelen of banken. “Organisatoren verdienen meer respect. Wat er nu gebeurt, is op lange termijn de dood van onze sport”, schrijft hij op Twitter. Er is geen respect. Ik ben blij dat de eerste organisator aan de alarmbel trekt.”

Nys vraagt zich tevens af hoe de veldritkalender er volgend seizoen zal uitzien. “Wat met de klassiekers op de kalender? Diegem, Zonhoven, Koppenberg, Loenhout,… Iedereen is zijn datum kwijt of wordt gedwongen goed te betalen en dan mag je Werelbeker worden. Het is hoog tijd dat er duidelijkheid komt!”

“Zonde dat deze sport leeg geperst zal worden voor één superklassement”
Eli Iserbyt – dé man van het huidige crossseizoen – stak de organisatie van de cross in Bern een hart onder de riem. “Cross zoals cross moet zijn”, blikt hij terug op de door hem gewonnen wedstrijd. “Waar het sportieve op nummer 1 staat. Inkom € 0,- ook al komt de organisatie € 15.000,- te kort om af te geven aan de UCI. Volgend jaar is zowel voor ons als voor hen een vraagteken. Zonde dat deze sport leeg geperst zal worden voor één superklassement!”

En er zijn meer vedetten die het op sociale media opnemen voor de organisatie van Bern. Onder meer Toon Aerts, Quinten Hermans en Daan Soete spraken zich uit.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.