Veldritwinter Wout van Aert op losse schroeven

dinsdag 20 augustus 2019 om 08:34
Veldritwinter Wout van Aert op losse schroeven

Wout van Aert - foto: Cor Vos

Het herstel van Wout van Aert gaat niet zo hard als gedacht. De drievoudig wereldkampioen veldrijden ligt nog altijd in de lappenmand en dat is slecht nieuws voor crossliefhebbers. Zijn entourage acht het namelijk voorlopig niet mogelijk dat de Belg van Jumbo-Visma deze winter terug het veld in duikt, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Een dikke maand na zijn zware valpartij in de Tour de France is Van Aert nog altijd niet aan revalideren toe. De spierblessure in zijn been heeft een grotere impact dan aanvankelijk gedacht en te vroeg beginnen revalideren zou grote gevolgen kunnen hebben voor de rest van de carrière van de 24-jarige. “Ik moet nog drie weken rusten vooraleer ik echt mag revalideren”, zegt Van Aert. “Het begint te verbeteren, maar dan pas zal ik mij weer echt sportman voelen.

Merijn Zeeman geeft nadere uitleg: “In een revalidatie heb je twee fases: de medische revalidatie en de sportieve revalidatie. Pas als de wonde en de blessure helemaal geheeld zijn, kunnen we overgaan tot de sportieve revalidatie en de spieropbouw. We moeten geduld hebben”, zegt de sportief directeur van de WorldTour-ploeg.

Zeeman legt uit dat het zo’n tien tot twaalf weken duurt eer een renner weer in topvorm kan geraken. “Maar omdat we in het geval van Wout nog steeds niet weten hoe de blessure evolueert, kunnen we ons niet uitspreken over een termijn”, vervolgt hij zijn verhaal. En dus kan er voorlopig een streep door Van Aerts veldritwinter: “Het wordt al moeilijk om Wout tegen het voorjaar weer op zijn oude niveau te krijgen”, erkent Zeeman.

Update
Op de site van Jumbo-Visma gaf Van Aert vandaag een korte update. “Ik hoop nog altijd dat ik een aantal crossen kan doen deze winter”, klinkt het.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.