Velon stapt in baanwielrennen en start Revolution Champions League
Foto: Marcel Koch
vrijdag 22 april 2016 om 18:11

Velon stapt in baanwielrennen en start Revolution Champions League

Velon stapt in het baanwielrennen, zo meldt het in een persbericht. Het gaat samen met FACE onder de naam Revolution Champions League een serie van wedstrijden organiseren die eind dit jaar van start moet gaan.

Twaalf teams nemen deel aan de wedstrijden. Acht daarvan komen uit de WorldTour. Velon wil zich onder meer onderscheiden door live-data aan de fans beschikbaar te stellen.

Face organiseerde de afgelopen jaren in het Verenigd Koninkrijk onder de naam Revolution baanwedstrijden in het Verenigd Koninkrijk. Afgelopen winter waren er wedstrijden in Derby, Londen, Glasgow en drie in Manchester. Een ploeg van Sky nam deel aan de serie, waarin onder meer Elia Viviani, Ian Stannard, Geraint Thomas en Peter Kenaugh in actie kwamen. Adam Blythe kwam namens Orica-GreenEDGE in actie, terwijl WorldTour-renners als Pim Ligthart en Iljo Keisse voor andere sponsoren reden. Ook Mark Cavendish en Bradley Wiggins namen afgelopen seizoen deel.

Velon is een samenwerkingsverband van elf WorldTour-teams. Onder meer LottoNL-Jumbo en Giant-Alpecin zijn betrokken bij het initiatief, dat als doel heeft de economische structuur van de wielersport te versterken.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
22 april 2016 18:17
Een beetje onduidelijk bericht. 8 World Tour teams gaan dus ook aan baanwielrennen meedoen ofzo?
22 april 2016 18:20
Iets wat ze zouden moeten verplichten. WT team minimaal een 2-tal baanrenners, veldrijder en mountainbikers in hun team opnemen.
22 april 2016 18:21
Quote:
Een beetje onduidelijk bericht. 8 World Tour teams gaan dus ook aan baanwielrennen meedoen ofzo?
Daar komt het wel op neer. Welke ploegen het exact zijn en welke renners er mee gaan doen is op dit moment nog niet bekend.
22 april 2016 18:22
Oke, bedankt @Martin van den Bosch!
22 april 2016 18:29
@Jowinho: doe dan eerst allemaal maar een opleidingsteam voor het wegwielrennen. Het is niet echt zo dat baanwielrennen en mountainbiken een gebrek aan renners en talenten heeft.
22 april 2016 18:35
Eigenlijk heeft Jowinho wel een leuk concept daar.

Maak wielrennen tot een meerzijdige sport voor teams. Dus elk team heeft inderdaad ook verplicht x veldrijders, y mountainbikers, z baanrenners etc. Van daaruit kan je gaan verder bouwen aan een gehele competitie, waar het dus ook voor sponsoren boeiender kan worden, omdat het een 12 maanden-jaar activiteit betreft, inc afgesloten circuit races waar je makkelijker entree etc kan vragen natuurlijk.
22 april 2016 19:38
Prima idee, het is duidelijk dat het baanwielrennen een grote kwaliteitsimpuls heeft gegeven aan de wielersport in de angelsaksische landen de afgelopen 10 jaar. Bovendien vaak spectaculaire beelden. Goed voor de sport.
23 april 2016 09:48
Als ze kunnen garanderen dat het even spannend gaat worden als het afgelopen WK....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.