Ventoso breekt handbeentje bij valpartij in Parijs-Nice
foto: Cor Vos
vrijdag 15 maart 2019 om 18:22

Ventoso breekt handbeentje bij valpartij in Parijs-Nice

Francisco Ventoso heeft een gebroken middenhandsbeentje in zijn linkerhand overgehouden aan de zesde etappe van Parijs-Nice. De Spanjaard van CCC kwam na half koers ten val en moest vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Vermoedelijk moet hij vier tot vijf weken aan de kant blijven.

Een boomtak op de weg was de boosdoener, meldde Ventoso na afloop. De Spanjaard had die niet zien liggen, waardoor hij aan negentig kilometer per uur ten val kwam. “Daardoor brak mijn voorwiel en ik vloog dan over mijn stuur. Natuurlijk ben ik erg teleurgesteld, maar deze dingen gebeuren. Alles wat ik nu kan doen is zo snel mogelijk de benodigde behandeling ondergaan en zorgen dat ik spoedig weer op de fiets zit.”

Ventoso werd na zijn val meteen overgebracht naar het ziekenhuis ter observatie. Medisch onderzoek bracht dan een gebroken vijfde middenhandsbeentje in zijn linkerhand aan het licht. Hij moet in Spanje daaraan worden geopereerd, maar de ploeg verwacht dat hij zijn indoortraining dan binnen een week weer kan hervatten. In vier à vijf weken zou hij dan volledig hersteld moeten zijn, meldde de ploeg nog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.