Venturini en Denifl juichen op slotdag in Oostenrijk, Ligthart vierde
Foto: Sirotti
zaterdag 8 juli 2017 om 15:49

Venturini en Denifl juichen op slotdag in Oostenrijk, Ligthart vierde

Clément Venturini heeft de slotetappe in de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De crosser van Cofidis was de beste in een sprint met een beperkte groep. De Belg Sep Vanmarcke (Cannondale-Drapac) en Zuid-Afrikaan Ryan Gibbons (Dimension Data) gingen met de dichtste ereplaatsen aan de haal. Landgenoot Pim Ligthart (Roompot-Nederlandse Loterij) eindigde op een vierde stek. Ook Stefan Denifl (Aqua Blue Sport) mocht juichen, want hij is eindwinnaar.

De beginfase van deze etappe had een heuvelachtig karakter en dat inspireerde Nederlander Pieter Weening om in de aanval te trekken. De Fries moest nog slechts twee punten goedmaken op thuisrijder Stephan Rabitsch om kans te maken op de bergtrui, en deed dat ook. Een knappe prijs voor Weening, die gisteren als derde over de aankomst kwam.

De heuvels in de beginfase maakten ook slachtoffers onder de sprinters. Onder andere topfavoriet Elia Viviani moest afhaken en zou nooit meer terugkomen. Reinier Honig (Vorarlberg) en Rémy Di Grégorio (Delko Marseille) gingen vervolgens nog even vooruitrijden, maar uiteindelijk zou het toch een sprint worden. Venturini toonde zich de snelste.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
8 juli 2017 16:40
Ligthart stiekem toch tweede?
8 juli 2017 17:29
Hoe doet Venturin het op de mtb?
8 juli 2017 17:29
En nu vierde..
8 juli 2017 17:31
Nee die is derde geworden, tweede van Marcke
8 juli 2017 18:58
Aquablue nog maar met 5 man in koers; goed standgehouden vandaag.
8 juli 2017 20:08
Weer mooie prijs voor Roompot.
Nu nog weer eens een overwinning

Om te reageren moet je ingelogd zijn.