Venturini schenkt Cofidis ritzege in Oostenrijk, Van Ginneken derde
maandag 4 juli 2016 om 15:56

Clément Venturini heeft de tweede etappe gewonnen in de Ronde van Oostenrijk. De Fransman was de snelste in de massasprint.

De ontsnapping van de dag werd gevormd door drietal renners, William Clarke (Drapac Professional Cycling), Helmut Trettwer (WSA-Greenlife) en Jacek Morajko (Wibatech Fuji). Zij wisten in de 194,3 kilometer lange rit een maximale voorsprong van ruim 3:30 minuut bijeen te fietsen. In de laatste 45 kilometer verliet Patrick Gamper (Tirol Cycling Team) het peloton in de hoop de aansluiting te maken bij de koplopers. Hij wist tot 35 seconden van de kopgroep te komen, maar werd kort daarna door het peloton weer ingelopen. Ook voor het drietal op kop was het daarna spoedig over en uit.

In de slotfase van de rit reed James Mclaughlin (Team Felbermayr-Simplon Wels) korte tijd in de aanval. De 25-jarige Brit kon echter niet tot de streep standhouden. Op de finishlijn was Clément Venturini uiteindelijk de snelste. De renner van Cofidis wees, na een lastig slot waarin het peloton versplinterde, Andrea Pasqualon (Roth) en Sjoerd van Ginneken (Roompot-Oranje Peloton) naar de andere podium plekken.