Veranda’s Willems-Crelan besluit om te starten in Brabantse Pijl
maandag 9 april 2018 om 17:17

Veranda’s Willems-Crelan besluit om te starten in Brabantse Pijl

Veranda’s Willems-Crelan heeft besloten om aanstaande woensdag zoals gepland van start te gaan in de Brabantse Pijl. De Belgische ProContinentale formatie verloor gisteren zijn renner Michael Goolaerts na een hartstilstand tijdens Parijs-Roubaix.

“Na zorgvuldig overleg met de familie van Michael en onze renners, hebben wij besloten om te starten in de Brabantse Pijl”, meldt de ploeg op Twitter. “We zullen met Michael in onze harten rijden.”

De ploeg kreeg gisteren een grote klap te verwerken. “We zijn met alle renners die Parijs-Roubaix hebben gereden en de staf naar een hotel gegaan”, vertelt woordvoerder Ward Callens aan Sporza. “We hebben in groep gewacht op meer nieuws. We hebben dan die spijtige aankondiging moeten doen en hebben die eerste klap in groep verwerkt. Gisteravond is iedereen nog naar huis gegaan. Op dit moment denk ik dat iedereen het individueel verwerkt. Iedereen heeft ook zijn eigen herinneringen aan Michael.”

Het parket van het Franse Cambrai heeft laten weten dat er de komende dagen een autopsie zal worden uitgevoerd op het lichaam van Goolaerts in de hoop de doodsoorzaak te achterhalen. “Volgens de eerste elementen lijkt het om een hartfalen te gaan, waarna hij is gevallen, en was het niet de val die tot zijn toestand heeft geleid”, aldus het parket.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
9 april 2018 17:20
WvA, solo aan de streep
9 april 2018 17:23
Knap dat je dat kan.
Dan in overleg met de wil van de nabestaanden, alleen maar respect voor zo een beslissing.
Veel succes daar Veranda's! Doe je ploeggenoot eer aan, en wees svp gevrijwaard van valpartijen of ander malheur.
9 april 2018 17:37
Ik zou het persoonlijk niet kunnen. Enorm veel respect voor de jongens die het wel gaan doen, hopen dat ze een mooi eerbetoon kunnen geven aan Goolaerts voor de start
9 april 2018 17:41
Ik woon in Leuven en ga elk jaar naar de voorstelling van de renners zien.
Ik weet nu al,dat ik mijn ogen niet droog kan houden...
En het zou mooi zijn als we een spannende koers krijgen,en als eerbetoon schenken de ploegen hun prijzengeld aan de familie van Michaël Goolaerts.
9 april 2018 17:58
Emotionele achtbaan
9 april 2018 18:34
Eigenlijk is elke beslissing prima in principe, zowel rijden als niet starten. Zolang de beslissing om te starten maar niet wordt opgelegd van bovenaf.
9 april 2018 18:50
Op Radio 1 gaf Elijzen vanochtend nog wat meer info. Elke renner mocht voor zichzelf bepalen of ze wilden rijden as woensdag of niet. Gisteren hadden ze al traumatherapie opgestart en ook met hen besproken hoe verder.
Hij zei het wel mooi vond ik. De koers, dat is hun natuurlijke habitat. Voor de renners, maar net zo goed voor de hele begeleidingsploeg, mechaniciens etc. Een belangrijke plek dus ook om samen met deze therapeuten te blijven praten en misschien al doende te verwerken, als dat al mogelijk is.
Wat je zegt Stenalic -dat het niet opgelegd wordt- vind ik juist en ik begreep dus dat dit ook gelukkig niet aan de orde is.
Ik wens ze heel veel sterkte!
9 april 2018 18:50
Dat gaat echt moeilijk zijn. Maar als dat de wens is van de familie dan doe je dat, uitrijden in ere als ploeg. Ik hoop dat de organisatie ook een passend eerbetoon voorziet.
9 april 2018 19:48
Volgens mij is er geen enkele renner die vindt dat er niet gereden moet worden als hij overleden is. Er zal ook geen renner zijn die vindt dat in dat geval mensen per se wel moeten rijden. Rijden is een mooi eerbetoon, net als niet rijden dat is.

Als dit is wat de ploeg kan en wil, dan is dat prachtig natuurlijk. Geen druk om iets te presteren, gewoon van start gaan en zien hoe je je onderweg gaat voelen. Afstappen kan altijd, dat zal niemand ze kwalijk nemen.
10 april 2018 04:36
Doen mannen... Samenzijn in wat jullie bind, is de "beste" manier om het rouwproces vorm te geven. Maar het zal moeilijk zijn als je geen hap eten tot je kunt nemen, so be it.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.