‘Vérandas Willems-Crelan gaat fuseren met Aqua Blue Sport’
woensdag 1 augustus 2018 om 09:34

‘Vérandas Willems-Crelan gaat fuseren met Aqua Blue Sport’

Vérandas Willems-Crelan lijkt te gaan fuseren met Aqua Blue Sport. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De Belgische ProContinentale fomatie van manager Nic Nuyens en kopman Wout van Aert is op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor en zou op deze manier zijn voortbestaan garanderen.

Geldschieter Vérandas Willems stopt aan het einde van het seizoen, terwijl het contract met Crelan nog een jaar doorloopt. Van Aert heeft bij Vérandas Willems-Crelan nog een contract voor 2019.

Bij Aqua Blue Sport staan de Nederlanders Peter Koning en Michel Kreder onder contract. Bij Vérandas Willems-Crelan rijden landgenoten Huub Duijn en Stan Godrie. Luuc Bugter rijdt er momenteel als stagiair.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
1 augustus 2018 09:36
Hoe zit het dan met de lopende contracten?
1 augustus 2018 09:50
Vraag me wel af wat dat voor gevolgen heeft voor het contract van Wout van Aert. Wellicht dat daar dan toch een regeling voor getroffen gaat worden
1 augustus 2018 09:52
Dan gaan er weer een aantal mannen de straat op... en dan heeft meneer Lappartient nog niet eens zijn zin gekregen.
1 augustus 2018 10:01
Mij lijkt het dat de lopende contracten dan opgezegd zouden kunnen worden, maar ik denk dat ze wel een of andere constructie hebben om van Aert nog een jaar te kunnen behouden. Als ik LTJ was had ik geprobeerd met een afkoopsom het contract af te kopen. Lijkt me toch belangrijk om hem volgend jaar er gewoon al bij te halen.
1 augustus 2018 10:09
@timocycling die respecteren gewoon zijn contract. Dat is een ongeschreven wet in de wielerwereld
1 augustus 2018 10:15
Timocycling - 1 augustus 2018 om 10:01
Zoals eerder aangegeven... hebben ze het zakelijk gespeeld.
Niet afkopen, Nuyens krijgt de financiën niet rond en v. Aert koerst vanaf 2019 bij de ploeg, "eerst het bordje van de tegenstander leeg eten" zeg maar.
Mogelijkheid kan ook zijn dat v. Aert, die naar verluidt geen klik met Nuyens heeft, een voortijdig vertrekt forceert en bereid is de afkoopsom uit eigen middelen op te hoesten.
Ik ben vooral benieuwd wat het effect in Belgie zal zijn nu hij voor een NL ploeg gaat rijden. Er wordt uit gegaan van een positief effect voor de supermarktketen, maar b.v. Sven Nys bij Rabo heeft het zwaar te verduren gekregen en werd gezien als verrader, zeker na het WK dat door Groenendaal werd gewonnen.
Wellicht liggen die sentimenten "op de weg" wat minder gevoelig.
1 augustus 2018 10:57
@ Koel: VanMarcke werd volgens mij niet als verrader gezien. Oké, die kwam bij Garmin vandaan. Maar toch. Nee, ik denk dat die sentimenten op de weg toch een stuk minder spelen.
1 augustus 2018 11:04
Wat heeft Aqua Blue aan deze fusie? Eén jaar een goede renner erbij?
1 augustus 2018 11:05
Als de fusieploeg de 'rechtsopvolger' is van beide huidige ploegen, dan blijven alle contracten geldig. Tenzij er een heel specifieke clausule is opgenomen.

Quote van Koel:
Ik ben vooral benieuwd wat het effect in Belgie zal zijn nu hij voor een NL ploeg gaat rijden. Er wordt uit gegaan van een positief effect voor de supermarktketen, maar b.v. Sven Nys bij Rabo heeft het zwaar te verduren gekregen en werd gezien als verrader, zeker na het WK dat door Groenendaal werd gewonnen.

Stuyven werd afgelopen zondag nog voor van alles uitgemaakt, omdat hij achter Lampaert reed in dienst van Degenkolb. En wat te denken van hoe we als toch relatief nuchtere NL-ers landgenoot Poels bejegenen, als hij weer eens achter een landgenoot met een ander truitje rijdt.
1 augustus 2018 11:37
@tendam, Een extra geldschieter erbij, wellicht? Ik weet niet wat de toekomstplannen van Crelan zijn.
1 augustus 2018 12:29
Dat zou ik heel erg jammer vinden.

Nu vind ik aqua Blue nog een heel sumpathieke ploeg met een van de mooiste tenues, zo niet het mooiste in het peloton.

Met een fusie met Vérandas gaat daar een einde aan komen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.