Verbaasde Alaphilippe: “Was eigenlijk de laatste man voor Viviani”
foto: Cor Vos
maandag 18 maart 2019 om 17:06

Verbaasde Alaphilippe: “Was eigenlijk de laatste man voor Viviani”

Dat Julian Alaphilippe een pittig sprintje bergop heeft, dat wisten we al. Maar dat de Fransman ook massasprints kan winnen? De renner van Deceuninck Quick-Step liet het zien in de voorlaatste etappe van Tirreno-Adriatico. “Dit is echt een verrassing”, zo liet hij weten in het flashinterview. “Ik was eigenlijk de laatste man voor Viviani.”

Alaphilippe moest eigenlijk de rode loper uitrollen voor zijn Italiaanse ploeggenoot, maar de Fransman werd zelf ideaal gegangmaakt door Maximiliano Richeze. “Max was echt zeer indrukwekkend”, zo is de puncheur lovend. “Door zijn lead-out zat ik opeens in de ideale positie om te winnen.”

En dat laatste deed Alaphilippe dan ook. Hij versloeg Davide Cimolai én zijn kopman Viviani. “Dit is uiteraard een verrassing”, aldus de ritwinnaar. “Ik weet dat ik goed kan spurten, maar ik ben natuurlijk geen echte sprinter.” Voor de 26-jarige renner is het alweer zijn tweede ritzege in deze Tirreno-Adriatico.

Milaan-San Remo 
Eerder won Alaphilippe al de etappe met aankomst in Pomarance. De Fransman is kortom klaar voor Milaan-San Remo. “Dat is echt een hoofddoel”, is hij ambitieus. “We starten met een hele sterke ploeg. We hebben met Elia een sprinter van wereldklasse. En ik ben zelf ook goed in vorm.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.