Verdwijnt Schaal Sels van UCI-kalender? “Parcours zorgt voor beperkingen”

Verdwijnt Schaal Sels van UCI-kalender? “Parcours zorgt voor beperkingen”

© Nico Dick

zondag 21 augustus 2022 om 21:57

De 95ste Schaal Sels stond op de UCI-kalender als 1.1-wedstrijd geprogrammeerd. Maar de kans is reëel dat de koers in 2023 naar het nationale circuit verhuist. Dat vertelde organisator Ben Simons (links op de foto) na afloop.

Het is vandaag geen evidentie meer om nog een parcours uit te tekenen in het centrum van een stad of gemeente. Dat ondervond de voorbije weken ook Ben Simons, organisator van onder meer Antwerp Port Epic, Schaal Sels en de GP Rik Van Steenbergen.

“Het parcours in het centrum van Merksem zorgt voor beperkingen”, aldus Simons. “Het wordt alsmaar moeilijker om de hoofdwegen in de stadskern vrij te krijgen voor onze koers. Daarom is het misschien beter dat we volgend jaar een vergunning aanvragen op de nationale kalender. Daar is de reglementering iets minder streng.”

Voorts wil Ben Simons nog meer inzetten op de Antwerp Port Epic, de offroad-wedstrijd die in mei wordt afgewerkt. “Een koers met internationale uitstraling in en rond de Haven van Antwerpen. Wat betreft de Schaal Sels kunnen we dan het lokale karakter behouden.”

Zondag won Arnaud De Lie de 95ste editie van de Schaal Sels, voor Christopher Lawless en Kenneth Van Rooy. De Italiaanse Eleonora Gasparrini was voorafgaand de beste in de MerXem Classic.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone