Verergerde deze val de rugblessure van Mathieu van der Poel?
foto: Cor Vos
woensdag 29 december 2021 om 10:30

Verergerde deze val de rugblessure van Mathieu van der Poel?

Video Na een uitgestelde en kortstondige rentree van wereldkampioen Mathieu van der Poel in de Wereldbeker van Dendermonde (zondag) en de Superprestige in Heusden-Zolder (maandag), moet de renner van Alpecin-Fenix opnieuw noodgedwongen rust nemen. Zijn rugblessure blijft opspelen.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De 26-jarige Nederlander kampt met een zwelling van zijn tussenwervelschijf, blijkt dinsdag na onderzoek in het ziekenhuis. Daarmee komt ook een WK-deelname in Fayetteville in het gedrang, omdat MVDP zelf eerst volledig wil genezen. Na zijn opgave in Heusden-Zolder was er veel onduidelijkheid over het feit dat de wereldkampioen al dan niet gevallen was. De woordvoerder ter plaatse zei van niet, ploegleider Christoph Roodhooft van wel. Een video gemaakt door een fan laat zien dat de laatste het bij het rechte eind had.

Wat de verhouding is tussen de val, Van der Poels opgave en de dinsdag vastgestelde blessure, is niet duidelijk.

Geef een reactie