Verhoeven: “Gesink verliest een seconde of zeven meer dan gehoopt”
Foto: Sirotti
zaterdag 13 juni 2015 om 21:06

Verhoeven: “Gesink verliest een seconde of zeven meer dan gehoopt”

Ploegleider Nico Verhoeven is niet helemaal tevreden over de proloog van Robert Gesink in de Ronde van Zwitserland. De Nederlander werd 77e en verloor 22 seconden op Tom Dumoulin. “Robert vertrok redelijk goed”, stelt Verhoeven op de ploegsite van LottoNL-Jumbo. “Het tweede gedeelte van zijn tijdrit was alleen niet snel genoeg.”

“Uiteindelijk heeft hij een seconde of zeven meer ingeleverd dan we vooraf hadden gehoopt”, vervolgt de ploegleider. “22 seconden tijdverlies is best veel, maar aan de andere kant was dit pas vijf kilometer van een totale ronde en als je kijkt naar de andere klassementsrenners, valt de schade mee. We moeten het ook niet overdrijven en het zegt ook niets over zijn vorm. Vandaag ging het om seconden en de komende week zal het in de bergritten om minuten gaan.”

Ook morgen moet er al flink geklommen worden. “We gaan ervan uit dat het een rit voor de klassementsrenners wordt”, aldus Verhoeven. “Dan moeten Robert Gesink en Laurens ten Dam er bij zitten. Ik twijfel niet aan ze. Ik denk dat ze bergop bij de besten horen, hier in Zwitserland.”

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
13 juni 2015 21:12
Welke verklaringen en excuses worden morgen weer boven tafel gehaald door de ploegleiders in Frankrijk en Zwitserland.
13 juni 2015 21:16
Dit is toch niet te geloven! Stap toch op en ga wat anders doen Nico!
13 juni 2015 21:18
Wat ik jammer vind, is dat er geen woord afkan bij Verhoeven voor de jongens, die 't wel goed doen.
13 juni 2015 21:19
@grocery, suggesties voor Nico ?
13 juni 2015 21:20
Het is inderdaad opvallend dat ze vooraf allemaal top zijn, maar achteraf niet waar kunnen maken. Met een enkele uitzondering natuurlijk (vandaag Dumoulin) na.
Op zich geeft dat niets als je niet mee kunt. Maar er zijn teveel Nederlandse renners die zeggen dat ze goed zijn. Ja, op hoogtestage en in de training, maar in competitie is het toch minnetjes
13 juni 2015 21:24
Het idee bekruipt me dat we de komende anderhalve maand nog niet van GROCERY en zijn zienswijze af zijn...
13 juni 2015 21:25
Laten we in hemelsnaam opkomen voor onze jongens, Nico die weer staat te huilen om 7 secondjes ipv het op te nemen voor zijn kopman, lekker opbeurend, steek ze een hart onder de riem en ga lekker feesten en dansen. Met lachen fiets je veel harder en doet ook nog minder pijn. Lijkt er altijd op of Nico meer geleden heeft dan zijn renners, hoe lang nog?
13 juni 2015 21:26
Het interesseert me eerlijk gezegd geen moer of Gesink nou 22 seconden of 15 seconden verliest. Hij is nou eenmaal geen proloogrijder. Ik kijk vooral uit naar hoe hij het doet in de andere ritten, met vooral de rit naar de Rettenbach. Vandaag vooral blij dat Dumoulin de zege op zak stak.
13 juni 2015 21:27
Je maakt je zorgen xstince! Terecht ik ook namelijk. Ik heb de hoogtijdagen van het nederlandse wielrennen nog meegemaakt en wat doet dit pijn zeg al enkele jaren met hier en daar wat kleine lichtpuntjes.
13 juni 2015 21:30
@xistnc
Don't feed the trolls
13 juni 2015 21:35
@grocery overdrijven is ook een vak. Nee in de klassementen van de grote rondes zijn we geen wereldtop, maar vorig jaar een rit in de tour, een monument en een hele rits aan overwinningen. Dit jaar is het tot nu toe veel net niet, maar wint dumoulin bv wel weer gewoon een etappe. Zo slecht gaat het niet met het Nederlandse wielrennen en vergeleken met de Spanjaarden hebben we nog allemaal jonge gasten.
13 juni 2015 21:35
@GROCERY
Klamp je vast aan die lichtpuntjes en geef ze door! Twee jaar geleden hebben we in de Tour genoten van Bau en Lau in de bergen én in de waaieretappe. Vorig jaar was er de schitterende ritzege van Lars Boom en hadden we toch ook weer 3 man in de top-15. En van de Giro heb je dit jaar allicht ook wel wat meegekregen, al wonnen 'we' niet.
13 juni 2015 21:43
Vreemde opmerking maar er spreekt in ieder geval wel ambitie uit.
Hopelijk wint hij die zeven seconden morgen weer terug.
13 juni 2015 21:45
Geesink maar 1 seconde achter Kwiatkowsky en 2 seconden achter Majka dat is zo slecht toch nog niet? Best goed eigenlijk voor deze korte proloog.
13 juni 2015 21:49
@kelderfan, lees eerst het hele bericht ff op de site van LTJ.
13 juni 2015 21:49
Relatief gezien geen verkeerde proloog, doet in ieder geval niet onder voor de andere klassementsmannen. Er valt ook weinig af te lezen aan de vorm bij zo'n proloog. Gewoon knallen deze week, ben echt benieuwd waar Gesink nu staat na toch een redelijke opbouw dit jaar.
13 juni 2015 22:13
Edit redactie: Niet op de man spelen
13 juni 2015 22:16
Die Verhoeven is vaak negatief over z'n renners in het nieuws, ik hoop maar dat hij wel iets positiefs bijdraagt aan het team.. uit de verschillende docu's/items over de Rabo/Belkin/Jumbo ploeg heb ik nooit iets interessants uit de mond van Verhoeven gehoord. Lijkt me een heel matige ploegleider en een slecht motivator.
13 juni 2015 22:17
Ach Gesink is een dieseltje, heb wel vertrouwen in hem! Nico Verhoeven is geen slechte coach denk ik. Het gaat vooral om het hoger manegement dat een uitstraling heeft van een natte krant. Vooral vorig jaar ben ik helemaal afgeknapt op Plugge en Zeeman na de tour.
13 juni 2015 22:20
Nooit gedacht dat ik het nog eens zou opnemen voor Nico V. maar komop zeg: nu zegt hij eens NIET dat hij TEVREDEN is, en is het nog niet goed ;)

Hij krijgt later wel een terugval:
"(...) het zegt ook niets over zijn vorm"
" Ik denk dat ze bergop bij de beste horen, hier in Zwitserland"

We gaan het zien morgen, verheug me nu al op Nico's commentaar :p
13 juni 2015 22:21
Je kan het als ploegleider blijkbaar nooit goed doen. Als ze zeggen dat ze tevreden zijn dan is het niet kritisch genoeg, en als ze zeggen dat ze op iets meer gehoopt hadden dan zijn ze te negatief richting hun renner. Lastig publiek hier op wielerflits.
13 juni 2015 22:30
Alles bij elkaar komen er alleen maar vraagtekens over de prestaties en vormpeil van de ndl klassements rijders de media in. Gesink verliest te veel, mollema pijn in de rug, kelderman naar de osteopaat... er is weer van alles aan de hand zo vlak voor de tour.. Daar tegenover een froome die zegt bijna op tournivo te zijn.. Gelukkig heeft dumoulin wat gewonnen.
13 juni 2015 22:38
@Grocery ik heb ook de hoogtijdagen van het Nederlandse wielrennen meegemaakt, maar je wilt die tijd toch serieus niet vergelijken met deze tijd. Zo mondiaal als het wielrennen nu is, toen was het vooral een Europees feestje. We gaan dit jaar naar de tour met misschien wel 20 kandidaten voor een mogelijke podiumplek, toen waren het er misschien 5 ...nu een peloton van bijna 200 toen zo'n 125. Nee een hele eerlijk vergelijking.
13 juni 2015 22:54
Kijk eens naar het verschil in houding op de fiets tussen Tom en Robert, lijkt wel of ie een zak cement op zijn rug heeft, Tom zit veel lager, lijkt wel een panter. Ook dit is werk voor ploegleiders, van opzij zie je altijd meer. Nico hoefde zelden een tijdrit te rijden op het scherpst vd snede, dus maakte er ook geen studie van, maar doe het dan wel for je pessoneel.
Elke seconde telt nou eenmaal.
13 juni 2015 23:06
Ik had het idee dat Gesink in de eerste honderden meters wel heel lang op zijn trappers bleef staan ipv zo snel mogelijk in de goede houding te gaan. Andere renners doken al heel snel in de rustigere houding en misschien heeft Gesink daar onnodig veel krachten verspeeld.

De ronde gaat waarschijnlijk niet gewonnen of verloren worden door die 7 secondes maar ik heb bij Verhoeven altijd het idee dat hij het zwaarder heeft gehad dan de renner zelf en elk moment voor de trein kan springen. In een ploegleider mag best wat pit zitten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.