Verhoeven: “Van Asbroeck hoeft niet somber te zijn”
Foto: Sirotti
zondag 31 mei 2015 om 09:01

Verhoeven: “Van Asbroeck hoeft niet somber te zijn”

Tom Van Asbroeck (LottoNL-Jumbo) werd zaterdag in de derde etappe van de Ronde van België goed afgezet, maar hij kwam niet verder dan een zesde plaats in de sprint. “Ik voelde al dat ik de power nog miste om te winnen”, aldus de Belg op de website van zijn ploeg.

“Dat is nog een beetje de nasleep van het voorjaar. Na al die valpartijen en blessures, ben ik nog niet op het niveau waarop ik zou moeten zijn. Ik voel wel een goede vooruitgang. Er is ook een stijgende lijn te zien in mijn uitslagen. De conditie van mijn benen is goed, maar de juiste kracht ontbreekt nog.”

“Je ziet dat ik op het goede moment op de goede plaats zit”, vervolgt Van Asbroeck. “Ik heb alleen nog een paar procent meer nodig om ook daadwerkelijk mee te doen om de zege. Dat is erg frustrerend als je kijkt naar hoeveel er is misgegaan dit seizoen. Ik heb weinig koersen gereden, vooral door de spierscheuring in mijn rug. Daar heb ik veel aan kracht ingeleverd. Dat voel ik nu.”

Ploegleider Nico Verhoeven steunt zijn renner. “Tom hoeft niet somber te zijn. Hij doet het goed. Waar hij mee zit, is dat een hoop jongens alles voor hem doen. Dat wil hij graag terugbetalen met resultaten. Dat komt vanzelf weer. Vandaag moest hij helaas passen. Als hij in het wiel van Démare kan blijven, wordt hij derde. Maar hij hoeft zichzelf niets te verwijten.”

Vandaag krijgen de renners in de Ronde van België een miniversie van Luik-Bastenaken-Luik voorgeschoteld. “Het wordt een etappe voor jongens met klimmersbenen en de mannen die goed zijn in de klassiekers”, aldus Verhoeven. “Dennis van Winden, Timo Roosen en Maarten Wynants moeten dat kunnen. Het wordt een afvalrace.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
31 mei 2015 09:32
Benieuwd wat Mathieu vd Poel hier kan, lijkt zich toch redelijk eenvoudig staande te houden als nieuwkomer.
31 mei 2015 09:34
Eens over Van Asbroeck. Ik vrees voor Verhoeven dat zijn 3 troeven voor vandaag net niet goed genoeg zijn, maar wie weet. Wel leuk dat Roosen het gisteren al eens probeerde btw.
31 mei 2015 09:35
Inderdaad Hennie, dat is iets om naar uit te zien.
31 mei 2015 09:38
Ik ben ook blij dat timo Roossen hier zo goed rijd, eindelijk laat hij wat zien.
31 mei 2015 10:07
@Piet115

Roosen heeft als neo prof toch best een goed debuut gemaakt vind ik. Hij kwam niet als mega talent met de grote trom het profpeloton binnen. Maar in de loeizware ronde van Zeeland in maart was hij ook 7e en waar veel TLJ renners dit voorjaar hun koersen niet uitreden, haalde hij bijna altijd de finish. Denk dus dat hij zijn overgang naar de profs best goed heeft verteerd. Vond het gisteren ook leuk om hem in beeld te zien. Wat dat betreft is de Ronde van Belgie toch vaak een leuke koers. Vandaag alle ballen op Mathieu zou ik zeggen.
31 mei 2015 12:29
Met Roosen en Teunissen heeft 't team LJ een paar goede neo's binnengehaald.
Kijken wat Van Asbroeck kan in deze verkorte LBL.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.