Verkeerd gestuurde Buchmann toch op podium na jurybesluit
Emanuel Buchmann in de gele leiderstrui aan de start van de slotrit - foto: Cor Vos
zaterdag 13 april 2019 om 18:56

Verkeerd gestuurde Buchmann toch op podium na jurybesluit

Update Emanuel Buchmann is toch op het podium geëindigd in de Ronde van het Baskenland. De Duitser verspeelde een vrijwel zekere podiumplek nadat hij een verkeerde straat werd ingestuurd. De jury corrigeerde echter de tijden na afloop, waardoor hij als derde is geclassificeerd.

Buchmann begon als leider aan de slotetappe, waarin hij niet opgewassen was tegen Ion Izagirre. De Duitser van BORA-hansgrohe moest weliswaar zijn leiderstrui afstaan aan de Spanjaard, maar knokte voor wat hij waard was om toch op het podium te finishen. Een tweede plek leek voor hem weggelegd tot het noodlot leek toe te slaan.

Onduidelijke aanwijzingen in de laatste honderden meters zorgden ervoor dat Buchmann een verkeerde straat inreed, waardoor hij kostbare seconden verloor. Het podium leek alsnog aan hem voorbij te gaan, maar de wedstrijdorganisatie kwam hem tegemoet meldde zijn ploeg na afloop op haar social media.

Aanvankelijk sprak zijn ploeg over de tweede plaats in het eindklassement, nadat de onduidelijke situatie aan het einde was ingeschat als misleiding. Kind van de rekening was Jakob Fuglsang, die daarmee van het podium viel. Even later meldde BORA-hansgrohe dat Buchmann niet tweede, maar derde is geëindigd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.