Verkouden Kittel stapt uit voorzorg uit Ronde van Romandië
foto: Sirotti
zondag 1 mei 2016 om 10:49

Verkouden Kittel stapt uit voorzorg uit Ronde van Romandië

Na zijn zege in de eerste etappe van de Ronde van Romandië hoopte Marcel Kittel dat hij in de slotrit nóg een keer om de overwinning kon sprinten. Een verkoudheid gooit echter roet in het eten voor de Duitser van Etixx-Quick-Step, meldt de ploeg.

Na de regenachtige koninginnenrit van gisteren – waarin Kittel zelfs nog even in de aanval ging – heeft de sprinter een lichte verkoudheid opgelopen. Uit voorzorg hebben renner en ploeg besloten niet te starten in de laatste etappe.

Ook Rigoberto Uran en Davide Formolo zijn niet aan de start verschenen in Ollon. Dat bevestigt hun werkgever Cannondale op Twitter. Daarnaast hebben Rafal Majka, Ivan Rovny (beiden Tinkoff), Mikel Nieve (Sky), Julien Bernard (Trek-Segafredo) en Andrey Zeits (Astana) opgegeven.

Update 11.36 uur
Ook Bob Jungels, die zich deze week meermaals aanvallend toonde en in de tijdrit van vrijdag nog derde werd, is afgestapt met oog op de Giro d’Italia. Dat bevestigt de organisatie op Twitter.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
1 mei 2016 10:56
Veel 'verkouden' en 'zieke' renners vandaag. Die stappen dus allemaal gewoon af voor een dag extra rust richting de Giro. Misschien ook wel logisch nu de Giro al op vrijdag begint.

Edit: Met het slechte weer in Romandië vandaag, niet vreemd dat renners geen risico's nemen met het oog op de Giro
1 mei 2016 11:02
Ik denk dat de verkoudheid, hoogstens een inspanningskuchje is, en gewoon een extra rustdag richting de Giro. Je mag niet zo maar uit een koers stappen, dus wordt er altijd iets verzonnen, waarop je er toch uit mag stappen. De meeste wielervolgers herkennen hierin het terugkerende patroon, maar voor de nieuwe volgers: maak je geen zorgen om Kittel die staat gewoon in topvorm klaar in Apeldoorn.
1 mei 2016 11:04
Blijf het toch apart vinden dat afstappen. Zou 1 dag extra rust echt profijt opleveren voor de GIRO. Het zal wel zeker.......
1 mei 2016 11:13
@Mark
Je mag toch afstappen wanneer je wilt meen ik? Alleen mag je niet zomaar bij een andere wedstrijd starten wanneer die ene wedstrijd nog bezig is. Maar daar is in het geval van de Giro natuurlijk geen sprake van.
1 mei 2016 11:23
Klopt wel denk ik, je mag dus niet vandaag starten in Frankfurt als je in Romandië uitgevallen bent.
1 mei 2016 11:40
Albasini FTW!
1 mei 2016 11:57
Trek dus nog maar met 3 man in koers...:)
1 mei 2016 12:54
@Puffin87
Ja, je kan het doen, maar dat gaat je niet populair maken bij de organisator vandaar dat er altijd een reden wordt gegeven. Voor WorldTour ploegen heeft het misschien iets minder negatieve consequenties dan voor een PCT ploeg die bijvoorbeeld niet meer worden uitgenodigd via een wildcard, maar overal waar de jury invloed op heeft sta je dan toch achter op je concurrenten. 'Mag uitstappen' doelt nu dan ook meer op de wensen van de organisator dan dat er officiële regels zijn. Die zien het liefst Kittel starten in alle etappes vanwege de media-aandacht.
Soms wordt er nog wel een oogje dichtgeknepen bij het starten in een andere wedstrijd, terwijl de andere nog bezig is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.