Verliezer Adam Yates: “De sterkste renner heeft gewonnen”
foto: Cor Vos
dinsdag 19 maart 2019 om 18:13

Verliezer Adam Yates: “De sterkste renner heeft gewonnen”

Adam Yates had voor de tijdrit weinig vertrouwen in een goede afloop, maar de Britse klimmer kwam toch bijzonder dichtbij de eindzege in Tirreno-Adriatico. Wat heet: de renner van Mitchelton-Scott kwam slechts één tel tekort. “Dat is wielrennen. De sterkste renner heeft gewonnen”, zo feliciteert Yates zijn rivaal Primož Roglič.

Yates leek met nog één kilometer te gaan op weg naar eindwinst, maar de tijdrit bleek nét iets te lang voor de Brit. “Het was echt een zware tijdrit”, zo kijkt Yates nog eenmaal terug. “Ik was er dichtbij, maar het was nét niet goed genoeg. Zo gaat het nu eenmaal in het wielrennen”, probeert Yates de pijn te verbijten.

“Ik reed een goede tijdrit”
“Ik reed een goede tijdrit. Ik beschikte over voldoende power en wist lange tijd de ideale fietspositie aan te houden. Ik kon gewoon niet harder. De beste renner heeft dan ook gewonnen. Ik hoop volgend jaar nog sterker aan de start te staan”, is Yates strijdbaar.

Yates kijkt ook al met een schuin oog naar zijn volgende wedstrijden. “Tirreno-Adriatico was mijn eerste hoofddoel van het seizoen. Binnenkort staan er met de Rondes- van Catalonië en het Baskenland weer grote koersen op het programma. De vorm is in ieder geval goed”, zo besluit hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.