‘Verliezer’ Rohan Dennis: “Je kunt niet altijd winnen”

zondag 23 juni 2019 om 09:37
‘Verliezer’ Rohan Dennis: “Je kunt niet altijd winnen”

foto: Cor Vos

Rohan Dennis hoopte zijn slag te slaan tijdens de individuele tijdrit van de Ronde van Zwitserland, maar de regerend wereldkampioen in deze discipline eindigde ‘slechts’ als zesde. En aangezien Egan Bernal de schade wist te beperken, blijft Dennis de nummer twee in het klassement. “En dat is een geweldig resultaat”, zo is hij van mening.

Dennis was de grote favoriet voor de dagzege, maar de renner van Bahrain Merida reed niet de beste tijdrit uit zijn carrière. Aan de finish bleek hij negentien seconden langzamer dan Yves Lampaert. Dennis was uiteindelijk maar negentien tellen sneller dan Bernal, die zijn leiderstrui met verve wist te behouden.

De Colombiaan is ook de grote favoriet om de Ronde van Zwitserland te winnen, aangezien de slotetappe voert over de Nufenenpas, de Gotthardpas en de Furkapas. “Ik had graag de snelste tijd gereden, maar je kunt niet altijd winnen”, zo spreekt Dennis op de website van zijn ploeg.

“Er gaan deze week veel dingen goed”, zo vertelt de 29-jarige renner. “Ik voelde op training al dat het goed ging, maar ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan.” Dennis staat in het klassement nu op 22 seconden van Bernal, maar de allrounder heeft wel bijna anderhalve minuut voorsprong op de nummer drie: Patrick Konrad.

Pozzovivo verliest tijd door lekke band 
Dennis wist zijn tweede plaats dus te behouden, maar zijn ploeggenoot Domenico Pozzovivo moest enkele posities prijsgeven. De Italiaan kan echter een verzachtende omstandigheid inroepen: hij reed namelijk lek met nog zes kilometer te gaan. “Hierdoor verloor ik dertig tot veertig seconden”, aldus Pozzovivo.

“Dat is ontzettend jammer, aangezien ik bezig was aan een goede tijdrit. Ik zal morgen (vandaag, red.) proberen om tijd en plaatsen goed te maken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.