Verliezer Thibaut Pinot: “Ik ben nog altijd woedend”

dinsdag 16 juli 2019 om 18:02
Verliezer Thibaut Pinot: “Ik ben nog altijd woedend”

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot maakte indruk in de eerste Tourweek, maar de Fransman liet zich verrassen in de waaieretappe naar Albi. De kopman van Groupama-FDJ verloor op die manier bijna twee minuten. “Ik ben nog altijd gefrustreerd, want dit verdienden we niet”, zo kijkt Pinot terug op een bewogen etappe.


Pinot had aanvankelijk de beste papieren in de strijd om de eindzege, maar nu zal de Fransman in de aanval moeten. “We hadden echt nul fouten gemaakt tot de etappe naar Albi. Ik heb al vaker tijd verloren in een waaieretappe, maar ik kan het dit keer niet aanvaarden”, zo vertelt de 29-jarige ronderenner.

“De concurrentie heeft geen tijd gewonnen, we hebben ze tijd gegeven”, is Pinot van mening. “In een waaier gaat het niet om het individu, maar om de ploeg. Het is te vergelijken met een ploegentijdrit. Het brak slechts twee renners voor mij. Daarom is het ook zo frustrerend. Ik kolk nog altijd van woede.”

“Het podium is nog altijd realistisch”
Pinot zal echter de knop moeten omzetten, aangezien het hooggebergte lonkt. “Ik ben ongeduldig, want ik wil nu al beginnen aan de rit van zaterdag (met aankomst op de Tourmalet, red.). Ik wil nog altijd het podium halen, wat ook realistisch is. Daar twijfel ik niet over. Ik heb namelijk de benen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.