Vermeersch klopt Pidcock en Merlier in Kermiscross Ardooie
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 17 oktober 2019 om 16:56

Vermeersch klopt Pidcock en Merlier in Kermiscross Ardooie

Gianni Vermeersch kan de Kermiscross Ardooie op zijn palmares bijschrijven. De veldrijder van Creafin-Fristads reed in de slotfase van de cross weg bij Tom Pidcock, waarna hij zijn voorsprong vast kon houden. Tim Merlier eindigde als derde.

De Kermiscross Ardooie stond in het teken van de terugkeer van Tim Merlier. De coureur van Creafin-Fristads dook in Ardooie na een succesvol wegseizoen weer het veld in.

De Belgische kampioen op de weg kende een kick-start. In de eerste ronde leidde Merlier het pak. Snel daarna volgde de eerste serieuze aanval van de dag. Revelatie Tom Pidcock wist in de tweede ronde samen met Gianni Vermeersch een gaatje te slaan.

Daarachter vormde zich op dat moment een groep achtervolgers met Nicolas Cleppe, Tim Merlier, Dieter Vanthourenhout en Thijs Aerts. Hun achterstand op de twee koplopers was niet heel groot, maar hen lukte het nooit om nog de oversteek te maken naar de koplopers. Merlier besliste de strijd om de derde plaats in zijn voordeel.

Pidcock moest in de slotfase passen op een aanval van Vermeersch. De Brit kon de Belg vervolgens geen weerstand meer bieden, waarna Vermeersch naar zijn tweede zege van het veldritseizoen kon rijden. Eerder won Vermeersch al in Iowa.

flag-be Kermiscross Ardooie 2019
1. flag-be Gianni Vermeersch (Creafin-Fristads) in 58m15s
2. flag-gb Tom Pidcock (Trinity Racing) +12s
3. flag-be Tim Merlier (Creafin-Fristads) +40s
4. flag-be Thijs Aerts (Telenet Baloise Lions) +42s
5. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet Baloise Lions) +53s
6. flag-be Dieter Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) +1m42s
7. flag-be Jim Aernouts (Telenet Baloise Lions) +1m50s
8. flag-gb Thomas Mein (Tarteletto-Isorex) +1m55s
9. flag-be Braam Merlier (Creafin-Fristads) +2m12s
10. flag-be Timo Kielich (Creafin-Fristads) +2m34s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.