Vermoeide Alaphilippe laat Lombardije schieten en zet punt achter seizoen
foto: Sirotti
dinsdag 9 oktober 2018 om 21:40

Vermoeide Alaphilippe laat Lombardije schieten en zet punt achter seizoen

Julian Alaphilippe zal aanstaande zaterdag niet aan de start staan van de Ronde van Lombardije. De Fransman is naar eigen te zeggen te vermoeid na een zwaar seizoen. “Ik denk dat het de juiste beslissing is”, zo laat hij in een persbericht weten.

Alaphilippe werd vorig jaar nog tweede in Lombardije, maar meldt zich nu met pijn in het hart af. “Ik wilde heel graag rijden, maar ik ben erg vermoeid uit het WK gekomen. Het is een lang seizoen geweest: van februari tot en met nu. Het heeft me fysiek en mentaal veel krachten gekost.”

“Ik was de voorbije dagen niet in staat om fatsoenlijk te trainen. Dan heeft het ook geen zin om naar Italië af te zakken”, aldus de Fransman, die aanvankelijk nog van start zou gaan in Milaan-Turijn en Lombardije. “Ik ga nu proberen te herstellen en me goed voorbereiden op volgend seizoen.”

Einde aan een zeer succesvol seizoen 
Alaphilippe won dit seizoen maar liefst twaalf wedstrijden. De zegereeks begon in februari, toen hij de vierde etappe wist te winnen van de Colombia Oro y Paz. Na twee ritzeges in de Ronde van het Baskenland volgde zijn eerste klassieke zege met de Waalse Pijl, waar hij titelverdediger én vijfvoudig winnaar Alejandro Valverde wist te onttronen.

In voorbereiding op de Tour de France won hij een etappe in het Critérium du Dauphiné. In La Grande Boucle was hij ook uitermate succesvol met twee ritwinsten én de bolletjestrui. In het najaar won hij nog de Clásica San Sebastián, de Tour of Britain en de Okolo Slovenska. Het WK in Innsbruck was echter een lichte teleurstelling. Alaphilippe startte er als topfavoriet, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de achtste plaats.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
9 oktober 2018 22:15
Oei met pijn in het hart? Dan neem je idd echt beter een pauze. Wijze beslissing.
9 oktober 2018 22:33
Beste lezer van Wielerprikbord.nl, kun jij hier een topic voor aanmaken op de prik, met als inhoud onderstaande alinea?

(Excuus aan Wielerflits, maar ik hoop dat jullie dit toch even willen laten staan).

Ik probeerde driekwart jaar terug en ook onlangs weer een account aan te maken op Wielerprikbord. Maar dat is onmogelijk. Er verschijnt deze melding:
"Dank voor uw registratie. U zult binnenkort een e-mail ontvangen met de instructies om uw account te activeren." Alleen die mail wordt nooit verstuurd. (Uiteraard spambox bekeken en met een alternatief emailadres geprobeerd).
Er is nergens een email adres te vinden om dit te melden, ook geen mailadres van Spaak. Ik weet niet of het klopt, maar mogelijk is het al een klein jaar niet mogelijk om een account bij jullie aan te maken.
    10 oktober 2018 05:49
    Ik heb me zo juist uit nieuwsgierigheid geregistreerd en kon me onmiddellijk inloggen zonder bevestigingsemail.
9 oktober 2018 22:55
Ach ja, de prik. Mooie tijden waren dat *snif*
10 oktober 2018 07:58
En de 38-jarige Valverde blijft maar onvermoeid, ondanks dat hij twee grote rondes reed dit jaar. Bizar.
    10 oktober 2018 08:58
    Nochtans is er niet veel verschil qua koersdagen,Valverde 78, Alaphilippe 74 en Alaphilippe heeft een aantal rittenwedstrijden meer gereden.
    10 oktober 2018 10:00
    Ouder is taaier, marathon renners zijn ook tussen eind twintig en eind dertig op hun top
10 oktober 2018 10:00
Ik mis Marcels commentaar dat Alaphillipe dit seizoen dus gefaald heeft aangezien hij het WK niet won en zelfs zijn seizoen nu eerder moet beëindigen.
    10 oktober 2018 12:22
    Is Marcel's seizoen als zure, trollende azijnzeiker dan daarmee mislukt?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.