Vermoeide Chris Froome past voor UAE Tour
foto: Cor Vos
woensdag 20 februari 2019 om 19:16

Vermoeide Chris Froome past voor UAE Tour

Chris Froome zal toch niet aan de start staan van de UAE Tour (24 februari-2 maart). De Brit is naar eigen zeggen niet voldoende hersteld van zijn Colombiaanse trip. Michal Kwiatkowski en Gianni Moscon zullen Team Sky nu aanvoeren.

Froome verbleef de afgelopen weken in Colombia, ter voorbereiding op de Tour Colombia 2.1. Hij reed in de zesdaagse rittenkoers in dienst van kopmannen Iván Ramiro Sosa en Egan Bernal. Zelf eindigde de viervoudig Tourwinnaar als 91e, op bijna vijftig minuten van eindwinnaar Miguel Ángel López.

Onderschatting 
Froome zou deze week afreizen naar het Midden-Oosten, om deel te nemen aan de UAE Tour. De Brit is echter nog té vermoeid van zijn Colombiaanse avontuur, zo laat Froome weten op Twitter. “Ik heb het effect van trainen én koersen op hoogte onderschat. Zeker zo aan het begin van het seizoen.”

Team Sky kan dan wel niet rekenen op Froome, de Britse sterrenformatie stuurt alsnog een ijzersterk team naar het Midden-Oosten. Met Kwiatkowski en Moscon rekent men op twee kopmannen van formaat. Verder selecteert de ploeg Kenny Elissonde, Pavel Sivakov, Salvatore Puccio, Kristoffer Halvorsen en Michał Gołaś.

Selectie flag-gb Team Sky voor flag-ae UAE Tour
flag-fr Kenny Elissonde
flag-pl Michał Gołaś
flag-no Kristoffer Halvorsen
flag-pl Michał Kwiatkowski
flag-it Gianni Moscon
flag-it Salvatore Puccio
flag-ru Pavel Sivakov

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.