Verontrustende berichten vanuit Zwitserland: Sheffield en Mäder onderuit in afdaling
foto: Cor Vos
donderdag 15 juni 2023 om 17:18

Verontrustende berichten vanuit Zwitserland: Sheffield en Mäder onderuit in afdaling

Magnus Sheffield en Gino Mäder hebben de finish van de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland niet gehaald. Beide renners kwamen ten val in de afdaling van de Albulapass, de laatste beklimming van de dag. Sheffield zou het naar omstandigheden goed maken. Over Mäder is nog niet veel bekend, maar Lillian Calmejane – ook actief in de Ronde van Zwitserland – komt met een verontrustend bericht op sociale media.

“Mijn gedachten zijn bij Gino, ik wens hem alle kracht! Hopelijk ben je veilig, kom op!”, schrijft Calmejane op Twitter. Bahrain Victorious meldt op sociale media dat Mäder betrokken was bij een ‘erge valpartij’ en dat ze met meer nieuws zullen komen. Gruppetto Magazin deelt ondertussen een foto van een traumahelikopter in de afdaling van de Albulapass die Mäder zou hebben afgevoerd.

Sheffield en Mäder kwamen op dezelfde plek in de afdaling ten val, blijkt uit een foto van datzelfde Gruppetto Magazin. Roland Thalmann van Tudor Pro Cycling bevestigt dat in een interview met SRF. “In een lange bocht zag ik twee wielen die er niet zo goed meer uitzagen”, vertelt hij over het moment dat hij langs de plaats van het incidident reed. “Toen ik omkeek, zag ik twee renners vrij  diep in de afgrond naast de weg. Het was geen mooi gezicht.”

Sheffield
Mattias Skjelmose vertelde na de finish over de val van Sheffield. “Op de top zat ik bij Sheffield, Uran en Bardet en we gingen vol gas naar beneden om de jongens voor ons in te halen. In een van de eerste bochten ging Magnus heel snel. Hij ging te ver naar buiten en crashte. Het leek erop dat hij over de rand ging. Ik hoop echt dat hij in orde is.”

De Deense televisie wist te melden dat Sheffield in een ambulance is afgevoerd naar het ziekenhuis, maar dat hij het naar omstandigheden goed zou maken. INEOS Grenadiers laat op sociale media weten later met een update te komen.

Evenepoel: “Het was beter geweest om op de top te finishen”
Remco Evenepoel liet na afloop van de rit de finale te gevaarlijk te vinden. “Één ding waar denk ik niemand blij mee was vandaag is de aankomst”, zei hij voor de camera van Cycling Pro Net. “De koers eindigt nu met een gevaarlijke afdaling en we hebben daar ook enkele crashes gezien. Het was beter geweest om op de top te finishen. Maar ja, c’est la vie.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.