Verrassende López: “Hard gewerkt aan mijn tijdrit”
foto: Cor Vos
zondag 12 mei 2019 om 08:30

Verrassende López: “Hard gewerkt aan mijn tijdrit”

Dat Primož Roglič de openingstijdrit van de Giro d’Italia wist te winnen, was geen verrassing. Maar dat Miguel Ángel López als vierde wist te finishen, dat hadden toch weinig mensen aan zien komen. De kopman van Astana was zelfs een tikkeltje sneller dan medefavoriet Tom Dumoulin. “Dit is loon naar werken”, zo liet López na afloop weten.

López begon ook vroeg aan zijn tijdrit van Bologna naar de top van de San Luca. De klimmer verraste al aan het tussenpunt, door twee seconden sneller te zijn dan tijdrijder Dumoulin. Op de steile slotbeklimming wist López zijn tempo vervolgens vast te houden, waardoor het verschil tussen de Colombiaan en de Nederlander minder dan één seconde was.

López finishte uiteindelijk als vierde in de daguitslag, maar kan terugkijken op een uitstekende tijdrit. “Ik heb de laatste tijd veel getraind op de tijdritfiets”, zo vertelt de ronderenner. “Dit werpt duidelijk zijn vruchten af. Dit is een prima begin van mijn Giro”, aldus López, die 28 seconden moest toegeven op winnaar Roglič.

Jongerenklassement 
“Ik kende de slotklim behoorlijk goed van de Giro dell’Emilia”, gaat de Colombiaan verder. “Ik wist dus wat ik kon verwachten. Ik heb me uiteindelijk perfect aan het afgesproken plan gehouden.” López mocht na afloop nog het podium op, aangezien hij de eerste leider is in het jongerenklassement. “We zijn klaar om te koersen!”, is hij strijdvaardig.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.