Vice-Europees kampioene scratch Lani Wittevrongel tekent bij Lotto Dstny
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 25 juni 2024 om 19:50

Vice-Europees kampioene scratch Lani Wittevrongel tekent bij Lotto Dstny

Lotto Dstny Ladies heeft de komst van Lani Wittevrongel (19) en Ilken Seynave (17) bekendgemaakt. De twee tieners sluiten in 2025 aan bij het team. Wittevrongel maakte in januari nog indruk door op het EK baanwielrennen in het Nederlandse Apeldoorn de zilveren medaille te veroveren op de scratch.

Wittevrongel maakt de overstap van Chevalmeire. “Deze transfer is een mooie stap voor mij”, geeft ze aan op de website van haar toekomstige werkgever. “Ik hoop om te groeien en zoveel mogelijk bij te leren.” De West-Vlaamse zal de komende jaren de weg en de piste blijven combineren.

De pas zeventienjarige Seynave is de regerend Belgisch juniorenkampioene tijdrijden. “Maar ik ben ook Belgisch kampioen geworden in het veldrijden. Ik wil dit blijven combineren met het wielrennen op de weg. Ik ben super blij met de kans om voor het Lotto Dstny Ladies Team uit te komen, met een prachtig programma. Ik hoop te groeien, ook als klimster. Ik weet zeker dat ik dit in mijn nieuwe team kan doen.”

“We zijn altijd op zoek naar nieuw Belgisch talent”
Sportief manager Kurt Van de Wouwer is zeer blij met de twee nieuwe aanwinsten voor de vrouwenploeg. “Ilken en Lani hebben meerdere kwaliteiten. Ilken combineert de weg met het veldrijden en Lani richt zich dan weer op het baan- en wegwielrennen. We zijn altijd op zoek naar nieuw Belgisch talent, dus deze nieuwe aanwinsten passen perfect in dit verhaal.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.