Vice-kampioen van België Dupont verlengt contract tot einde 2020
foto: Cor Vos
maandag 1 juli 2019 om 08:49

Vice-kampioen van België Dupont verlengt contract tot einde 2020

Timothy Dupont heeft zijn contract bij Wanty-Gobert met een jaar verlengd. Daardoor rijdt hij nog zeker tot einde 2020 bij de procontinentale ploeg. De Gentenaar (31) spurtte gisteren naar de tweede plek tijdens het Belgisch kampioenschap, waarin hij de winst moest laten aan Tim Merlier.

“Ik ben blij om te verlengen bij Wanty-Gobert”, zei Dupont. Op het Belgisch kampioenschap liet hij nog eens zien over snelle benen te beschikken en de ploeg houdt hem dan ook graag aan boord. “Tijdens het BK had het hele team vertrouwen in mij en offerde iedereen zich op. Dit doen ze sinds het begin van het jaar, zelfs wanneer ik niet in de ideale omstandigheden evolueerde. Gisteren toonde ik dat ik me nog met de beste sprinters kan mengen.”

Winnen deed Dupont dit seizoen nog niet in UCI-koersen, maar in het voorjaar waren er wel al korte uitslagen in de Bredene Koksijde Classic en de GP de Denain. En onlangs was hij nog vierde in de Elfstedenronde. De rappe man wil zich later dit jaar ook nog laten zien en dus vertrekt hij voor twee weken op hoogtestage om het einde van het seizoen voor te bereiden. “Ik kom terug in competitie in de GP Cerami alvorens de Ronde van Wallonië en de BinckBank Tour te rijden.”

Geen Tour de France
Eerder werd bekend dat een tweede opeenvolgende Tour de France aan Dupont voorbij gaat. De sprinter sukkelde tot tweeënhalve week geleden met de rechterhamstring, een gevolg van een probleem met het staartbeen. Dat is ondertussen verholpen, maar nog op tijd in topvorm geraken om drie weken naeen te kunnen koersen lukte niet meer voor de West-Vlaming.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.