Vice-olympisch kampioen Mathias Flückiger test positief op doping

Vice-olympisch kampioen Mathias Flückiger test positief op doping

foto: RedBull

Door
vrijdag 19 augustus 2022 om 07:40

Mathias Flückiger doet vrijdagavond niet mee aan het EK mountainbiken in München. De 33-jarige Zwitser werd tijdens een dopingcontrole na het Zwitsers kampioenschap mountainbiken op 5 juni positief bevonden. Het Zwitserse anti-doping agentschap bracht de nationale selectie donderdagmiddag op de hoogte, waarna Flückiger meteen zijn koffer moest pakken.

De Zwitser was met name in 2021 bezig aan een uitstekend jaar. Hij werd achter Tom Pidcock tweede op de Olympische Spelen. Enige tijd later leek hij op het WK mountainbike alles in eigen hand te hebben, tot een klein foutje in een van de laatste bochten hem nekte. Zodoende kon Nino Schurter – die daarvan dankbaar gebruikmaakte – naar zijn (!) negende wereldtitel op de mountainbike snellen.

Zeranol
Flückiger testte positief op het middel Zeranol. Dat is een anabool die de groei van het lichaam bevordert. In de Verenigde Staten en Canada gebruiken ze het middel vaak bij pluimvee. Wat het verweer van de Zwitser is en of hij een B-staal aanvraagt, is op dit moment niet bekend. Naast het EK van deze week, vinden volgend weekend in het Franse Les Gets de wereldkampioenschappen plaats.

Naast zijn twee zilveren medailles, wist Flückiger in 2021 wel de Wereldbeker te winnen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone