Victor Campenaerts: “Alles klopte vandaag”

vrijdag 17 februari 2017 om 19:56
Victor Campenaerts: “Alles klopte vandaag”

foto: Sirotti (archief)

LottoNL-Jumbo heeft dankzij Victor Campenaerts de eerste overwinning van het jaar te pakken. De Belgische tijdrijder was de snelste in de tijdrit van de Ruta del Sol. “Alles klopte vandaag. De voorbereiding was goed en de race verliep naar mijn idee perfect”, zegt hij in het persbericht van de ploeg.

“Sinds een aantal weken voel ik dat ik goed in vorm begin te komen. De ploeg en ik hebben er alles aan gedaan om hier optimaal aan de start te verschijnen. We zijn naar de windtunnel geweest en hebben mijn materiaal zo goed mogelijk aangepast. Het parcours was niet in mijn voordeel, net iets te veel klimmen, maar ik kon mijn vermogen goed kwijt. Ik bleef een hoog tempo houden en ook de bochten sneed ik perfect aan.”

“Ondanks dat ik het hier alleen doe, voelt dit als een overwinning van de ploeg. Ik mocht mij de afgelopen dagen sparen en dat zorgde ervoor dat ik relatief fris aan de start verscheen. Naarmate de start dichterbij kwam, werd ik zenuwachtig. Het team zorgde ervoor dat ik rustig bleef. Grischa Niermann coachte mij voor het eerst en dat is mij goed bevallen.”

“We hadden het parcours ’s ochtends een aantal keer verkend”, aldus ploegleider Grischa Niermann, die in de Ruta Del Sol namens LottoNL-Jumbo debuteert als ploegleider. “Dat wierp zijn vruchten af tijdens de race. Mathieu Heijboer (trainer, red.) had ons verteld dat Campenaerts met deze vorm niet ver van de overwinning zou zitten. Campenaerts bewees vandaag dat hij de snelste was.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

mollemarijden 17 februari 2017 om 20:04

Heerlijk mannen. Was vorig jaar al goed zichtbaar dat TLJ heel veel op de tijdritten kan bereiken. En vandaag maar weer eens benadrukt, met Roglic in de leiderstrui en een overwinning. En 2 top 5 plekken in de tijdrit (Roglic en Boom)

Hengacity1 17 februari 2017 om 20:25

Geweldige dag voor LTJ!! Hopen dat Roglic Algarve wint en v.d. Broeck verder hersteld.. dan is de seizoenstart van LTJ in ieder geval geslaagd.

Stablinsky 17 februari 2017 om 20:49

@Hengacity1
Wat is er aan de hand met Vdb?
TLJ is inderdaad goed bezig met Roglic, Boom en ook De Tier.

rahimns 17 februari 2017 om 20:55

@Stablinsky hij is wat ziek geweest, maar hij wilt ook pas echt goed zijn richting de Giro… daar moet hij er staan om Steven goed bij te staan. Vond hem vandaag ook al weer een redelijke tijdrit afleveren.

Stablinsky 17 februari 2017 om 20:58

Bedankt Rahimns.

LyndaLid 17 februari 2017 om 21:39

Wat gaat deze jongen eigenlijk rijden?

Is dit een tijdrijder die in de klassiekers goed is, of meer zo’n tijdrijder als Castroviejo die bergop allerlei mannen kan bijstaan?

kelderfan 17 februari 2017 om 21:41

Die Victor Campenaerts is echt goede aanwinst voor TLJ. Die mogen zij wel langer aan zich binden, lijkt mij.

Wheely 17 februari 2017 om 21:54

Heeft ook weer een stap gemaakt, helemaal goed. Volgens mij kan hij vanuit ontsnappingen in vlakke ritten ook best een keer gaan scoren, bij Topsport Vlaanderen reed ie volgens mij best aanvallend en kon ie redelijk aankomen en anders moet een solo voor hem ook geen probleem zijn.

Sephiroth 17 februari 2017 om 22:18

Victor mogen ze idd wel langer behouden, goede knecht in grote rondes en als hij zijn ding mag doen in tijdritten zal hij blij zijn op dit soort momenten.

Doordrijver 18 februari 2017 om 00:24

Natuurlijk, hij is Belg ;)

Jungle Man 18 februari 2017 om 09:34

Ideale renner in tlj ploeg. Zat ie er ook niet telkens bij in de ontsnappingen van Gesink in de Vuelta?

Wim Kruithof 18 februari 2017 om 10:33

Mooi ook hoe hij het belang van Niermann en het ‘mogen sparen’ aanstipt. Sfeer in de ploeg oogt prima, doe daar nog maar een eindzege in Algarve bij…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair