Victor Campenaerts: “Benieuwd naar de rekening in café Mombasa”
foto: Cor Vos
donderdag 18 april 2019 om 10:47

Victor Campenaerts: “Benieuwd naar de rekening in café Mombasa”

Victor Campenaerts heeft het er na het verbreken van het werelduurrecord eens goed van genomen. In een restaurant heeft hij ‘lekker gegeten en een paar pintjes gedronken’. Een kater heeft de Belg alleszins niet overgehouden aan zijn stapavond: “We hebben het heel gezellig gehad, maar zo erg was het niet. Ik heb nu vooral last van mijn rug en mijn nek”, zegt hij the day after in gesprek met Sporza.

Stilaan begint het wel tot hem door te dringen wat zijn krachttoer allemaal teweeg heeft gebracht. “Het leeft enorm in België, denk ik. Toch wat ik zie op de sociale media. En mijn supporterscafé Mombasa in Borgerhout was tot de nok gevuld. Ik ben benieuwd naar de rekening”, lacht hij.

Een dag na zijn huzarenstukje heeft de Belg het vizier ook alweer gericht op andere doelen. De olympische tijdrit van Tokio 2020 noemt hij als grootste doel. “Maar eerst heb ik nog wat tussendoortjes zoals binnenkort de Ronde van Romandië. Die eindigt met een tijdrit in Genève en ook daar wil ik hoog eindigen.”

Campenaerts kwam bij zijn recordpoging in het Mexicaanse Aguascalientes uiteindelijk tot een totale afstand van 55,089 kilometer, waarmee hij de afstand van de vorige werelduurrecordhouder met bijna een halve kilometer verbrak. Wiggins kwam tot 54,527 km.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.