Victor Campenaerts, Dimitri Peyskens, Wanzele Koerse

woensdag 4 maart 2020 om 15:00
Victor Campenaerts, Dimitri Peyskens, Wanzele Koerse

Victor Campenaerts, met Nicola Conci in het wiel - foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Victor Campenaerts, Dimitri Peyskens en Wanzele Koerse.

Gele droom Victor Campenaerts voor Parijs-Nice

Victor Campenaerts denkt in Parijs-Nice de gele trui te kunnen veroveren. Dat moet dan op dag vier gebeuren, tijdens de tijdrit in Saint-Amand-Montrond. “Mijn hoofddoel is dat ik de tijdrit win en dat ik in de dagen daarvoor geen tijd verlies. Als dat lukt, kan de gele leiderstrui een mooie beloning zijn.” Een realistisch doel, maar het is dan wel zaak om de eerste dagen goed door te komen. “Ik weet dat ik in een waaierrit ook vier minuten kan verliezen”, zegt de tijdritspecialist van NTT Pro Cycling in Het Laatste Nieuws.


Hechtingen voor gevallen Dimitri Peyskens

Dimitri Peyskens ligt een paar dagen in de lappenmand. Bij een val in de Drôme Classic liep de renner van Bingoal-Wallonie Bruxelles diverse verwondingen op aan de kaak. Er waren zes hechtingen nodig om alles te laten genezen. In principe kan hij aankomende zondag wel starten in de GP Monseré.


Laatste editie Wanzele Koerse

De veertigste editie van Wenzeel Koerse, de eerste profkermiskoers van het jaar, wordt de laatste ooit, meldt Het Nieuwsblad. Door het afhaken van sponsors en het gebrek aan interesse van profploegen houden de organisatoren het na vandaag voor bekeken. Wel wordt eraan gedacht om de vrouwenkoers in de toekomst op te waarderen naar een wedstrijd van UCI-niveau.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.