donderdag 13 juli 2023 om 18:07

Victor Campenaerts had rit aangestipt: “Maar zat met beste renners ter wereld voorop”

Video Victor Campenaerts had de twaalfde etappe van de Tour de France met rood omcirkeld in zijn agenda. Hij zat mee met de vroege vlucht, maar was in de finale niet opgewassen tegen de betere klimmers. De renner van Lotto Dstny werd uiteindelijk tiende, na een loodzware dag.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dit was brutaal, heel brutaal”, zei hij na afloop voor de camera van WielerFlits. “Dit was een van de etappes die ik vooraf had aangestipt, maar als het zolang koers is, dan kom je met de beste renners ter wereld voorop. Dan is het vreselijk moeilijk om er iets van te maken. Je komt met renners voorop die te snel bergop rijden.”

“Er zat niet meer in”, is Campenaerts eerlijk. “Ik had gehoopt die laatste klim een redelijk strak tempo te rijden en dan in een groepje te komen boven. Als de samenwerking dan goed was, hadden we nog iets kunnen ondernemen. Maar ik zat geïsoleerd. En het groepje voor mij is ook niet meer teruggekomen, dus ik heb een lange tijdrit gereden om voor het peloton te blijven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.