Victor Campenaerts: “Heropbouw richting WK verloopt voorspoedig”

Door , zondag 18 augustus 2019 om 07:50
Victor Campenaerts: “Heropbouw richting WK verloopt voorspoedig”

©Cor Vos

Victor Campenaerts, die gisteren zijn overstap naar Dimension Data bevestigde, werkt hard aan zijn terugkeer. “Ik ben nog ver verwijderd van het niveau waarmee ik topkoersen kan winnen, maar ik heb er vertrouwen in dat dat binnen een maand wel kan.”

Haalt Victor Campenaerts het WK tijdrijden of niet? En hoe ziet zijn voorbereiding richting Yorkshire er uit? Vooral op die laatste vraag moet de werelduurrecordhouder ons nog steeds het antwoord schuldig blijven. Maar als het van hem afhangt, staat hij op woensdag 25 september in Northallerton wel degelijk aan de start van het WK om een gooi te doen naar een medaille. Bondscoach Verbrugghe zal het graag horen.

“Mijn heropbouw verloopt spoedig”, vertrouwt Campenaerts ons toe. “Ik ben nog een eind verwijderd van het niveau waarmee ik wedstrijden op het allerhoogste niveau kan winnen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik dat binnen een maand wel kan.” Of de Lotto Soudalrenner in de aanloop van het WK nog in competitie komt, blijft voorlopig een vraagteken. Campenaerts zegt het zelf ook niet te weten.

“Op dit moment staat in elk geval geen enkele wedstrijd op mijn programma. Dat zijn de feiten. Maar alles is bespreekbaar. De Ronde van Groot-Brittannië is bijvoorbeeld een optie.  Al kan het kan net zo goed zijn dat de ploeg mij in enkele eendagskoersen inzet. En als ook dat niet kan, bereid ik me op het WK voor via trainingsblokken. Ook dat schrikt me niet af”, vertelt Campenaerts, die wel wil benadrukken dat de relatie met Lotto Soudal goed is. “Niemand neemt me mijn vertrek kwalijk.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.