Victor Campenaerts: “Ik heb geïnteresseerde teams opnieuw gecontacteerd”
foto: Cor Vos
maandag 1 juli 2019 om 15:39

Victor Campenaerts: “Ik heb geïnteresseerde teams opnieuw gecontacteerd”

Interview Victor Campenaerts laat van zich horen. De werelduurrecordhouder reageert voor het eerst zelf openlijk op het nieuws dat we deze morgen brachten. Hij mag alleen bij Lotto Soudal blijven als ze een nieuwe sponsor vinden. Hun prioriteit ligt bij Degenkolb en Gilbert.

Lotto Soudal wil me graag houden”, vertelt Campenaerts aan WielerFlits. “Maar hun hoofdzaak is wel een sterke klassieke kern. Er is me verteld dat, als ze een nieuwe sponsor vinden, ik zeker mag blijven. De vraag is of dat kan. Komt er een nieuwe geldschieter die mijn volledige loon gaat betalen?”

Campenaerts wil in eerste instantie geen bruggen opblazen. “Ik hoop dat dat lukt, dat ze een nieuwe sponsor vinden. Maar dan zullen ze snel moeten zijn, want ik heb alle teams die eerder in mijn geïnteresseerd waren, opnieuw gecontacteerd. En andere ploegen hebben op hun beurt ook contact met mij opgenomen, nadat ze vanmorgen de berichtgeving gezien hadden. Uiteraard heb ik zelf mijn voorkeuren al in mijn hoofd.”

“Maar nog eens: ik zou graag blijven. Dus dat die nieuwe sponsor zich maar snel meldt”, besluit de regerende Europese kampioen tijdrijden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.