zondag 31 maart 2024 om 12:27

Victor Campenaerts: “Ik voel me goed, maar heb nog geen resultaat gereden”

Video Victor Campenaerts kwam er in de voorbije kasseiklassiekers niet aan te pas. Niet dat de voormalige werelduurrecordhouder slecht voor de dag kwam, maar de topresultaten ontbraken bij zowel hemzelf als de ploeggenoten van Lotto Dstny.

“Ik ben zeer gemotiveerd voor vandaag”, klonk het bij de start van de Ronde van Vlaanderen voor onze camera. “Starten in Antwerpen is altijd speciaal voor mij, omdat het de stad is waarin ik ben opgegroeid. Dit is dan ook het monument dat me het nauwste aan het hart ligt. Het gaat een heel zware koers worden. Net als ieder ander monument heeft de Ronde van Vlaanderen geen geheimen. Die finale gaat beenhard zijn, alle beste renners gaan naar voren komen.”

In tegenstelling tot de voorbije edities, is het favorietenlijstje deze keer nogal kort. Met Mathieu van der Poel is er één duidelijke topfavoriet. “Dat moet een voordeel voor ons zijn”, weet Campenaerts. “Eén ploeg die de vlucht controleert is sowieso beter dan dat drie ploegen die rol op zich nemen.”

Top 10
Maar dan moet het wel beter voor de ervaren Lotto Dstny-renner. “Ik voel me goed, heel goed. Maar ik heb nog geen resultaat gehad. En op de resultaten word je afgerekend. Ik hoop in de Ronde wél een resultaat te rijden, maar ik ben realistisch.”

“Op het podium geraken is zeer moeilijk, maar mocht ik top 10 kunnen rijden is dat positief. Daar zou ik tevreden mee zijn. Als we als ploeg een top 10 rijden zijn we tevreden, maar het koersverloop moet meezitten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.